٣ مرحله در فرایند نمونه برداری توده پستان

جمع‌آوری و تهیه توسط

تیم تولید محتوا کلینیک مهرسان

تاریخ انتشار

10/15/2023
نمونه برداری توده پستان

نمونه برداری از پستان یا بیوپسی پستان یک فرایند مهم در تشخیص سرطان پستان است. فرایند نمونه برداری توده پستان به منظور بررسی بافت پستان و تشخیص تغییرات غیرطبیعی در آن صورت می‌گیرد. در این مقاله چند مرحله اصلی نمونه برداری از پستان ارائه شده‌است:

1- آماده‌سازی اولیه جهت نمونه برداری توده پستان:

قبل از شروع نمونه‌برداری، منطقه مورد نظر از پستان (معمولاً گلوب‌های خوش‌خیم، لنفاوات‌ها و بافت‌های غیر عادی) با استفاده از الکل تمیز می‌شود.

2- تعیین نقطه نمونه‌برداری:

در ابتدا، پزشک یا تکنسین با استفاده از روش‌های تصویربرداری مانند ماموگرافی یا سونوگرافی، نقطه‌ای را که مشکوک است تعیین می‌کند.

3-جذب نمونه از محل توده پستان

پس از تعیین نقطه نمونه برداری، منطقه مورد نظر با استفاده از الکتروکات وضع‌شده روی پستان و با استفاده از يك سوزن كشيده‌شده و به يك لوله خالی منتقل می‌شود.

 

انواع نمونه برداری سوزنی:

– نمونه‌برداری سوزنی هسته: سوزن‌های با سایز متوسط هستند که برای خارج نمودن نمونه‌ای از بافت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
نمونه‌برداری سوزنی ریز: در این روش از یک سوزن نازک استفاده می‌شود که به یک سرنگ متصل شده است و باعث میشود که سلول‌ها و مایعات، بیرون کشیده شوند.
نمونه برداری با روش تصویربرداری: مانند X-Ray یا CT-Scan، که در این روش پزشک به نواحی خاص مانند ریه، کبد یا سایر ارگان‌ها دسترسی پیدا می‌کند.
نمونه‌برداری با دستگاه وکیوم که با استفاده از مکش برای جمع آوری سلول ها ، مورد استفاده قرار میگیرد .

مطالب مرتبط

علائم کیست سینه | دلایل کیست سینه چیست؟

علائم کیست سینه | دلایل کیست سینه چیست؟

کیست سینه یکی از مشکلات بسیار شایع در بین زنان است که ممکن است باعث نگرانی و اضطراب شود. در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل به بررسی علائم کیست سینه، دلایل ایجاد آن، روش‌های تشخیص و درمان و همچنین تفاوت آن با سرطان سینه بپردازیم.

نمونه برداری سینه چیست+ویدئو نحوه انجام آن | کلینیک مهرسان، بهترین مرکز نمونه برداری توده سینه در تهران

نمونه برداری سینه چیست+ویدئو نحوه انجام آن | کلینیک مهرسان، بهترین مرکز نمونه برداری توده سینه در تهران

بیوپسی پستان یا همان نمونه برداری سینه روشی است که در آن از بافت پستان نمونه کوچکی برای آزمایش برداشته می‌شود. نمونه برداشته شده به آزمایشگاه پاتولوژی جهت تحلیل و بررسی ارسال می‌شود. این آزمایش روشی برای ارزیابی قسمتی از بافت مشکوک به توده‌های مختلف است تا مشخص شود آن قسمت نشانه سرطان است یا خیر.

دلایل انجام سونوگرافی سینه | 5 دلیل انجام سونوگرافی سینه

دلایل انجام سونوگرافی سینه | 5 دلیل انجام سونوگرافی سینه

تفاوتی ندارد که عارضه‌ای در پستان شما وجود داشته باشد یا نه. 🙄 بهتر است با مشاوره پزشک برای یک بار هم که شده سونوگرافی سینه را انجام دهید. با انجام این سونوگرافی از عدم وجود هر گونه خطری برای سلامتی خود مطمئن خواهید شد. و نهایتا تصمیمات بعدی را سنجیده‌تر می‌گیرید. در این مقاله 5 مورد از مهمترین دلایل انجام سونوگرافی سینه را برای شما توضیح خواهیم داد.

آشنایی با 2 روش غربالگری سرطان سینه | سونوگرافی غربالگری سینه و ماموگرافی

آشنایی با 2 روش غربالگری سرطان سینه | سونوگرافی غربالگری سینه و ماموگرافی

غربالگری سرطان سینه جهت تشخیص زودهنگام سرطان سینه به کار می‌رود. این فرایند شامل انجام ماموگرافی (X-ray پستان)، سونوگرافی سینه و …. بررسی علائم و نشانه‌های سرطان سینه می‌شود.

عوارض نمونه برداری توده سینه

عوارض نمونه برداری توده سینه

عوارض نمونه برداری توده سینه ممکن است شامل درد، خونریزی، عفونت، تورم و سایر علائم ناخوشایند در منطقه نمونه‌برداری باشد. ممکن است بعضی از افراد به دلیل حساسیت به محلول آنستزی که برای التیام بخشیدن به درد استفاده می‌شود، علائم حساسیت ناخوشایند مانند خارش و قرمزی پوست را تجربه کنند. در صورت وجود هرگونه عارضه یا ناراحتی پس از نمونه برداری توده سینه، نیاز است به پزشک خود اطلاع دهید.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *