علائم اولیه بارداری | 12 نشانه که احتمال بارداری شما را تائید می کند

جمع‌آوری و تهیه توسط

تیم تولید محتوا کلینیک مهرسان

تاریخ انتشار

05/19/2024

آنچه که در این مقاله می‌خوانید:

علائم اولیه بارداری | کلینیک مهرسان بهترین مرکز سونوگرافی

نشانه‌ها و علائم اولیه بارداری قبل از انجام آزمایش با بسیاری از تغییرات هورمونی و جسمی در خانم‌ها همراه است. این علائم به طور قطع در همه خانم‎ها شایع نیست و ممکن است نشانه‌های عادت ماهانه آنها باشد. به عبارت دیگر ممکن است شما با علائمی که در ادامه ملاحظه خواهید کرد مواجه شوید، اما اینها به معنای قطعیت بارداری شما نیست و باید بدانید که مطمئن‌ترین روش برای تشخیص بارداری انجام آزمایش است.

  • چگونه می‌توانیم شروع بارداری را تشخیص دهیم؟
  • علائم اولیه بارداری چیست؟
  • تفاوت علائم عادت ماهیانه و بارداری چیست؟
  • علائم بارداری بعد از چند روز ظاهر می‌شود؟

قطعا برای هر مادری این سوالات در روزهای اولیه بارداری پیش آمده است. برای دریافت جواب این سوالات و بسیاری سوالات دیگر تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.👇👇👇

علائم اولیه بارداری چیست؟

برخی علائم اولیه بارداری وجود دارد که می‌توانید با استناد به آن‌ها سراغ آزمایش‌های اصلی بارداری بروید. مثلا:
- عقب افتادن عادت ماهیانه
- دفع بیشتر ادرار
- حساس شدن سینه ها
- احساس خستگی و تهوع صبحگاهی

چند روز بعد از رابطه علائم بارداری مشخص می‌شود؟

علائم اولیه بارداری معمولاً ۱۴ تا ۳۰ روز پس از بارداری شروع می‌شوند. این علائم شامل خستگی، حساس شدن سینه‌ها و گرفتگی خفیف است.

آیا ضعف صبحگاهی نشانه بارداری است؟

بله، ضعف و حالت تهوع در زمان صبح می‌تواند یکی از نشانه‌های زودهنگام بارداری باشد. این وضعیت به "اسهال صبحگاهی" معروف است و در اکثر زنان باردار رایج است.
خستگی شدید در اوایل بارداری شایع است. این اتفاق به احتمال زیاد ناشی از افزایش شدید هورمون جنسی پروژسترون است. پروژسترون برای حفظ بارداری و کمک به رشد کودک مورد نیاز است، اما متابولیسم شما را کند می‌کند.

علائم بارداری بعد از چند روز ظاهر می‌شود؟

علائم با احتمال بالا در بارداری معمولاً 14 تا 30 روز پس از بارداری شروع می‌شوند.

علایم صددرصدی بارداری چیست؟

هیچ علامت صددرصدی برای بارداری وجود ندارد که تضمین کننده باردار بودن شما باشد. برخی‌ از علائم رایج بارداری عبارت‌اند از پیش نیامدن عادت ماهانه، حالت تهوع، حساس شدن سینه‌ها و خستگی است.
اما این علائم می‌تواند نشانه‌ای از شرایط دیگر نیز باشد.

آیا با مصرف قرص جلوگیری از بارداری باز هم احتمال بارداری وجود دارد؟

قرص پیشگیری از بارداری که با نام قرص اورژانسی شناخته می‌شود، برای جلوگیری‌از بارداری، پس از رابطه جنسی استفاده می‌شود. مصرف این قرص به‌ تاخیر انداختن تخمک‌گذاری مانع حاملگی می‌شود ولی احتمال حاملگی را صفر نمی‌کند و همچنان امکان حاملگی وجود دارد.
پس از مصرف قرص اورژانسی، ممکن است برخی از عوارض جانبی مانند حالت تهوع، خستگی و حساسیت سینه را تجربه‌کنید. اما این علائم معمولا خفیف هستند و بعد از چند روز از‌ بین‌ می‌روند.

کلینیک مهرسان، بهترین مرکز سونوگرافی های بارداری در تهران

مرکز سونوگرافی و رادیولوژی مهرسان با بهره‌مندی از پیشرفته‌ترین تجهیزات پزشکی و حضور متخصصان مجرب، طیف گسترده‌ای از خدمات سونوگرافی و رادیولوژی و به صورت خاص سونوگرافی آنومالی جنین را به شما ارائه می‌دهد. ما در کلینیک مهرسان متعهد به ارائه خدمات سونوگرافی و تصویربرداری با کیفیت بالا و مقرون به صرفه را به شما عزیزان در استان تهران هستیم.

نوبــت‌دهی اینترنتی (آنلاین)

برای ثبت نوبت‌دهی اینترنتی، می‌توانید به راحتی از یکی از مسیرهای ارتباطی زیر اقدام نمائید. همکاران ما در سریع‌ترین زمان جهت هماهنگی با شما تماس خواهند گرفت.

اولین علائم بارداری

اولین علائم بارداری می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. اولین علامت بارداری، عقب افتادن عادت ماهیانه برای زنانی است که چرخه عادت ماهانه منظمی دارند. ممکن است قبل از اینکه بفهمید باردار هستید تغییراتی را در بدن خود احساس کنید و یا حتی متوجه هیچگونه علائمی نشوید.

اما یکسری علائم اولیه بارداری وجود دارد که می‌توانید با استناد به آن‌ها سراغ آزمایش‌های اصلی بارداری بروید. مثلا:

  • عقب افتادن عادت ماهیانه
  • دفع بیشتر ادرار
  • حساس شدن سینه ها
  • احساس خستگی و تهوع صبحگاهی

در این مطلب رایج‌ترین علائم بارداری و کار‌هایی را که می‌توانید انجام دهید تا در زمانی که دلبند کوچکتان در حال رشد است، احساس راحتی بیشتری داشته باشید، بررسی کرده ایم. پس با ما همراه باشید.

علائم اولیه بارداری چیست؟

نشانه‌ها و علائم اولیه بارداری قبل از انجام آزمایش با بسیاری از تغییرات هورمونی و جسمی در خانم‌ها همراه است. البته این علائم در بارداری به صورت قطعی برای همه خانم‌ها شایع نیست و حتی ممکن است نشانه‌های عادت ماهانه باشد.

به عبارت دیگر ممکن است شما با علائمی که در ادامه می‌خوانید روبه‌رو شوید، ولی به معنای قطعیت بارداری شما نیست. باید بدانید که مطمئن‌ترین روش برای تشخیص بارداری انجام سونوگرافی و آزمایش است. علائم اولیه بارداری ممکن است چند هفتۀ اول پس از بارور شدن تخمک مشاهده شود. این نشانه‌ها عبارتند از:

سرگیجه

داشتن سرگیجه خفیف از نشانه‌های بارداری و همچنین عادت ماهیانه است. به دلیل افزایش ترشح هورمون پروژسترون، رگ‌های خونی گشاد شده و فشار خون پایین می‌آید. این امر منجر به کاهش جریان خون رسانی به مغز و سرگیجه موقتی و گذرا می‌شود.

این علائم در سه ماهه اول بارداری بیشتر مشاهده می‌شوند، گاهی ممکن است در تمام طول بارداری نیز ادامه داشته باشند. احساس سرگیجه در زنانی که کم خون هستند، نسبت به دیگر زنان بیشتر است.

اگر در حالت دراز کشیده اید یا نشسته قرار دارید و احساس سرگیجه می‌کنید، نباید خیلی سریع از جای خود بلند شوید. همچنین تنفس عمیق نیز می‌تواند به بهتر شدن سرگیجه کمک کند.

علائم اولیه بارداری - سرگیجه | کلینیک مهرسان بهترین مرکز سونوگرافی در تهران

علائم اولیه بارداری – سرگیجه | کلینیک مهرسان بهترین مرکز سونوگرافی در تهران

تأخیر در عادت ماهانه

شاید یکی از واضح‌ترین علائم اولیه بارداری این است که شما عادت ماهانه نشده اید. این نشانه احتمالی حاملگی اغلب موجب می‌شود زنان به دنبال جزئیات بیشتر درباره علائم دیگر بارداری بگردند. بعضی از زنان ممکن است در مقایسه با پریود‌های معمول همیشگی، دوره‌ای بسیار سبک‌تر داشته باشند. اگر متوجه شدید که یک هفته پریودی تان با تأخیر مواجه شده است، بهتر است که یک بیبی چک تهیه کرده یا به آزمایشگاه مراجعه کنید تا علت آن را متوجه شوید.

حساس و سفت شدن سینه ها

پس از باردار شدن، اولین نشانه‌ای که در بدن نمایان می‌شود، سینه‌های متورم، حساس و دردناک است. به دلیل تغییر سطح ترشح هورمون‌های استروژن و پروژسترون، سینه‌ها حساس و متورم می‌شوند.

ممکن است در چند روز باقی مانده به شروع قاعدگی نیز، چنین دردی را در سینه‌های خود احساس کنید. حساس شدن و درد سینه‌ها در هفته اول بارداری نمایان می‌شود و بعد از گذراندن سه ماهه اول بارداری، تا حد زیادی کم می‌شود. تا آن زمان، از سینه بند‌های محکم و مناسب برای کاهش درد استفاده کنید.

در بعضی موارد، نوک سینه‌ها بیش از حد معمول بیرون می‌زنند. همچنین هاله سینه نیز تیره‌تر و لکه لکه می‌شود. این حساسیت سینه‌ها در زمان تخمک گذاری و در زمان شروع قاعدگی نیز احساس می‌شود.

حالت تهوع بارداری

یکی دیگر از علائم اولیه بارداری، حالت تهوع است. حالت تهوع و استفراغ در ۷۰ تا ۸۵ درصد از زنان باردار دیده می‌شود. البته داشتن حالت تهوع و استفراغ می‌تواند در هر ساعتی از شبانه روز رخ دهد. این مشکل ممکن است از دو هفته اول بارداری شروع شود.

احساس تهوع تا ابتدای سه ماهه دوم از بین می‌رود. البته تغییر در سطح ترشح هورمون‌ها هم می‌تواند یکی از دلایل ایجاد تهوع باشد. کمبود اسید فولیک نیز در کنار تغییرات هورمونی، می‌تواند باعث ایجاد تهوع در دوران بارداری شود.

برای برخی از مادران باردار تهوع صبحگاهی فقط تا یکی دو ماه بعد از بارداری دیده می‌شود، اما برای برخی دیگر ممکن است این مشکل در تمام طول بارداری خود بماند. برای مقابله با حالت تهوع، بهتر است در هنگام صبحانه خوردن، ابتدا از غذا‌های نشاسته‌ای استفاده کرده و غذا‌هایی با هضم راحت‌تر مصرف کنید. همچنین فراوان آب بنوشید تا بدنتان در حالت هیدراته باشد.

لکه بینی یا خونریزی

شما یک هفته یا دو هفته قبل از تاریخ مورد انتظار عادت ماهیانه، گرفتگی و خونریزی قاعدگی را تجربه خواهید کرد. هر کسی علایم مشابهی را تجربه نمی‌کند، اما اگر این علامت را دارید می‌تواند نشانه‌های بسیار زودرس بارداری باشد لانه گزینی زمانی رخ می‌دهد که تخم بارور شده به آستر رحم متصل شود. این اتفاق حدود ۶ تا ۱۰ روز بعد از تخمک گذاری رخ می‌دهد.

اگر دوره شما منظم است (چرخه ۲۸ روزه)، شما در هفته سوم (حدود روز ۲۰ تا ۲۴)، یک هفته یا بیشتر قبل از دوره تاخیر در عادت ماهیانه، خونریزی و درد شکم را تجربه خواهید کرد.

خونریزی لانه‌گزینی ناچیز است و ممکن است چند قطره خون در لباس زیر و یا در هنگام دوش واژینال، باشد. این خونریزی ممکن است چند ساعت یا چند روز طول بکشد، اما خونریزی شدید ممکن است نشانه‌ای از سقط جنین یا یک دوره ماهیانه باشد.

تکرر ادرار

زمانی که باردار شوید، عضلات مثانه نسبت به بارداری واکنش نشان داده و حساس‌تر می‌شود. بنابراین حتی اگر میزان مصرف مایعات خود را افزایش نداده باشید، باز هم ممکن است دچار تکرر ادرار شده و نیاز بیشتری به دفع ادرار در طول روز داشته باشید.

در دوران بارداری حجم خون بدن بیشتر می‌شود و این خون توسط کلیه‌ها تصفیه شده و باعث افزایش حجم ادرار می‌شود. در نتیجه مثانه شما سریع‌تر پر شده و دچار تکرر ادرار خواهید شد.

البته در چنین مواقعی، شما بیشتر از قبل احساس تشنگی می‌کنید و آب بیشتری می‌نوشید، که باعث افزایش حجم ادرار شده و نیاز مداوم به دفع ادرار پیدا می‌کنید.

تکرر ادرار در دوران بارداری امری طبیعی است؛ زیرا ماهیچه رحم برای این که بتواند به رشد و نمو جنین کمک کند، به طور مرتب در حال گسترده‌تر و بزرگ‌تر شدن است. در نتیجه فشار بیشتری به مثانه وارد شده و باعث می‌شود که شما دچار تکرر ادرار شوید. اگر در هنگام دفع ادرار احساس سوزش دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

خستگی

خستگی بدون دلیل ممکن است نشانه اولیه حاملگی باشد. افزایش سطح هورمون پروژسترون می‌تواند شما را خسته و خواب آلود کند. علاوه بر این، وقتی بدن شروع به تولید خون بیشتری برای حمایت از رشد جنین می‌کند، شما احساس خستگی خواهید کرد، به خصوص اگر مواد معدنی، ویتامین ها، آهن و مایعات در رژیم غذایی را دریافت نکنید.

اگر باردار هستید، باید روزانه ویتامین‌های این دوران را مصرف کنید. کافئین و محصولات مرتبط را مصرف نکنید و استراحت کافی داشته باشید. از آنجا که خستگی نیز می‌تواند به دلیل دیگر مشکلات سلامتی مانند کم خونی، کم کاری تیرویید و … باشد، پس خستگی به تنهایی نمی‌تواند علائم بارداری شما باشد.

ویار بارداری

شما ممکن است از غذا‌هایی که زمانی دوست داشتید متنفر شوید، به طوری که بو و مزه آنها شما را عصبی کند. حدود ۸۵ درصد از زنان باردار در سه ماهه اول بارداری ترش کردن مواد غذایی را تجربه می‌کنند.

سطوح بالای پروژسترون ممکن است به خاطر بوی غذا باعث ویار به غذا شود، اگرچه هیچ مدرک محکمی برای برای اثبات این نظریه وجود ندارد.

گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات شکمی که خانم‌های باردار آن را تجربه می‌کنند، از علائم مشترک بارداری و قاعدگی می‌باشد.

این اتفاق زمانی می‌افتد که تخمک بارور شده و به لایه داخلی رحم متصل می‌شود و منجر به انقباضات رحمی می‌شود که احساس گرفتگی در عضلات شکمی را ایجاد می‌کند. این نوع گرفتگی شکمی که اغلب به عنوان سندرم قبل از قاعدگی نیز شناخته می‌شوند، ممکن است با نشانه‌های بارداری اشتباه گرفته شود.

اگر گرفتگی عضلات شکمی همراه با نفخ باشد، میتواند یکی از نشانه‌های قطعی بارداری باشد. پیاده روی، انجام حرکات کششی ملایم و ورزش در بارداری می‌تواند به کاهش این مشکلات کمک کند.

گرفتگی عضلات شکمی از علائم مشترک قاعدگی و بارداری است. یعنی ممکن است در زمان شروع قاعدگی نیز این احساس را در ناحیه شکم و لگن خود داشته باشید. حتی اگر در مراحل اولیه بارداری هم باشید، با انجام سونوگرافی یا آزمایش بارداری، می‌توانید بفهمید که آیا باردار هستید یا خیر.

تغییرات خلقی

نوسانات خلق‌وخو یکی از نشانه‌های حاملگی است که می‌توان طیف خفیف تا شدیدی داشته باشد. این تغییر شدید احساسات در بارداری کاملاً طبیعی است، بنابراین تلاش کنید تا در شرایط سخت و احساسی، ثبات شخصیت خود را با راهکار‌های موجود برای کنترل احساس خود حفظ کنید.

احساس ناراحتی و بی حوصلگی از علائم مشترک حاملگی و قاعدگی می‌باشد، به همین دلیل معمولا بیشتر زنان این علائم را نشانه بارداری نمی‌دانند و از آنها چشم پوشی می‌کنند. همچنین زنانی که به طور ذاتی بی حوصله و بدخلق هستند، ممکن است حتی متوجه کوچک‌ترین تغییری که در خلق و خویشان نشوند.

تغییرات دمای بدن

یکی از اولین نشانه‌های حاملگی، دمای پایه بدن یا bbt است. تخمک گذاری معمولا با افزایش ۰.۵ تا ۱ درجه فارنهایت افزایش می‌یابد و بعد از اتمام دوره شما کاهش می‌یابد. اما در دوران بارداری، bbt همچنان بالا است. تغییرات در دمای بدن بسیار ظریف هستند و شما تنها در صورتی متوجه آن خواهید شد که هر روز برای چند ماه دما را ردیابی می‌کنید.

حساسیت به بو‌ و مزه

بارداری باعث می‌شود تا شما نسبت به بو‌ها و مزه‌ها حساس‌تر شوید. در واقع حساسیت به بو و مزه های، می‌تواند یکی از نشانه‌های بارداری باشد. تغییرات مداوم در سطح هورمون استروژن در بدن، بر سیستم بویایی تأثیر می‌گذارد و باعث می‌شود مادران باردار نسبت به بو‌های محیط اطرافشان حساس‌تر شوند.

این حساسیت به بو‌ و مزه غذا‌های خاص می‌تواند باعث شود تا نسبت به بعضی از غذا‌ها میل بیشتری پیدا کنید. همچنین می‌تواند باعث تهوع صبحگاهی و یا ایجاد یک طعم فلز مانند و گس در دهان شود.

این که به طور ناگهانی نسبت به بوی غذای مورد علاقه خود احساس ناخوشایندی پیدا کنید و یا نسبت به بو‌های محیط اطرافتان حساس شوید، می‌تواند یکی از دلایل بارداری باشد.

نوبــت‌دهی اینترنتی (آنلاین)

برای ثبت نوبت‌دهی اینترنتی، می‌توانید به راحتی از یکی از مسیرهای ارتباطی زیر اقدام نمائید. همکاران ما در سریع‌ترین زمان جهت هماهنگی با شما تماس خواهند گرفت.

شایع ترین عوارض بارداری

غیر از مواردی که به عنوان علائم بارداری از آنها نام برده شد، مشکلات یا عوارضی نیز به دنبال بارداری پیش می‌آید که از آن به عنوان شایع ترین عوارض بارداری یاد می‌شود. این عوارض می‌توانند به صورت خفیف یا شدید ظاهر شوند. همچنین ممکن است یکی از آن‌ها یا همه آن‌ها با هم در طول دوران حاملگی یک خانم باردار دیده شود. این عوارض عبارتند از:

  • سردرد و تهوع
  • تکرر ادرار
  • یبوست بارداری
  • گرفتگی ماهیچه‌های پا
  • نفخ شکم، سوزش سر دل
  • اختلال در خواب
  • کمردرد
  • احساس خستگی
  • تغییر در بافت سینه‌ها
  • بواسیر و خونریزی مقعد
  • واریس
  • تنگی نفس
  • تغییرات پوستی
  • خارش پوست
  • کشیدگی و ترک پوست
  • ترشح زیاد بزاق
  • خون‌دماغ شدن
  • ورم مچ پا و پا‌ها
  • ترشحات واژینال

غیر از این موارد که از شایع ترین عوارض دوران بارداری است، گاهی عوارض دیگری به وجود می‌آید که بارداری را در دسته بارداری‌های پرخطر قرار می‌دهد. برخی از این موارد مثل فشار خون بالا، دیابت بارداری، بارداری دو یا چندقلو و مواردی از این دست، اهمیت مراقبت از شما و جنین را دوبرابر می‌کنند.

بارداری بدون علائم

اگر فکر می‎کنید که همیشه بارداری با علامت‌هایی همراه است، در اشتباه هستید. مادرانی هستند که به دلیل داشتن شرایط خاص، بارداری بدون علائم را تجربه می‌کنند.

مادرانی که دچار بارداری بدون علامت می‌‎شوند، زنانی هستند که به دلیل اضافه‌‌وزن شدید، متوجه افزایش حجم شکم خود یا حرکات کودک‎شان نمی‌شوند. تا اینکه به علت دل‎درد یا مشکلات این چنینی راهی بیمارستان شده و آنجاست که بعد از بررسی‏‌های پزشکی متوجه می‌شود ماه‏‏‎هاست که حامله است.

گروه دوم، زنانی هستند که همواره دچار عادت ماهیانه نامنظم می‌شوند و به همین علت اغلب اوقات احتمال نمی‌دهند که باردار شده باشند.

بارداری پوچ

بنا به دلایلی ممکن است جنین کیفیت لازم برای رشد را نداشته باشد و تنها ساک حاملگی خالی ایجاد شود. به این حالت از بارداری، حاملگی پوچ یا بارداری پوچ گفته می‌شود. اگر شما هم تجربه حاملگی پوچ یا همان بارداری پوچ برای‌تان پیش‌آمده است، به خودتان استرس ندهید. چون شما تنها نیستید و امیدوار باشید که می‌توانید دوباره باردار شوید.

در روند لقاح پس از اینکه تخمک به وسیله اسپرم بارور می‌شود، تخمک بارورشده در رحم به طور طبیعی لانه گزینی می‌کند و تقسیمات سلولی شروع می‌شود. تقسیم سلولی طبیعی باعث تشکیل جفت می‌شود، اما در یک روند غیرطبیعی این امکان وجود دارد که تقسیم سلول‌های جنینی متوقف شده یا اصلا شروع نشود. جفت و کیسه بارداری وجود دارد، بدون اینکه جنینی در کار باشد. این وضعیت بارداری، جنین یا تخم پوچ نامیده می‌شود.

برای مطالعه بیشتر در مورد بارداری پوچ به این مقاله مراجعه نمائید: بارداری پوچ چیست

بهترین روش های تشخیص بارداری | کلینیک مهرسان بهترین مرکز سونوگرافی در تهران

بهترین روش های تشخیص بارداری | کلینیک مهرسان بهترین مرکز سونوگرافی در تهران

بهترین روش های تشخیص بارداری

بعد از لانه‌گزینی تخمک بارور شده، بدن زن باردار شروع به ترشح هورمون HCG می‌کند که هورمون بارداری نام دارد. بعد از ترشح این هورمون با انجام آزمایش‌هایی می‌توان فهمید که فرد باردار است یا نه؟ بهترین روش های تشخیص بارداری انجام آزمایش‌هایی است که در زیر شرح آن‌ها آمده است:

آزمایش خون

اولین و بهترین روش برای اطمینان از بارداری انجام آزمایش خون است. در این روش پس از گرفتن نمونه خون با انجام آزمایش‌های لازم برروی آن بارداری و یا عدم آن مشخص می‌شود. اگر خون دارای هورمون حاملگی (HCG) باشد فرد حامله است. برای این که از صحت نتیجه آزمایش اطمینان کافی را داشته باشید بهتر است که این تست پس از گذشت ۱۰ روز از تخمک گذاری انجام شود، یعنی باید ۳ تا ۴ روز از لانه گزینی تخمک بارور شده در دیواره رحم زن گذشته باشد.

آزمایش ادرار

هر زنی که در انتظار حامله شدن است می‌تواند با انجام آزمایش ادرار از باردار بودن خود باخبر شود. برای نتیجه‌ی بهتر توصیه می‌شود این آزمایش پس از گذشت ۱۲ روز از تخمک گذاری (یا پس از ۶ تا ۷ روز از لانه گزینی تخمک بارور شده در بدن زنان) انجام بگیرد.

تست بیبی چک

اگر امکان دسترسی به بیمارستان و انجام آزمایش را ندارید می‌توانید از بی بی چک استفاده کنید. کیت‌های تست بارداری خانگی را می‌توانید از داروخانه‌ها تهیه کرده و با استفاده از چند قطره ادرار بر روی آن از باردار بودن خود مطلع شوید. البته ناگفته نماند که پزشکان زنان این شیوه را روش مناسبی برای اطمینان از حاملگی نمی‌دانند؛ پس توصیه می‌شود با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش از باردار بودن و یا عدم آن مطمئن شوید.

از بین رفتن دوره عادت ماهیانه

از بین رفتن دور ماهانه در زن حامله یکی دیگر از راه‌های تشخیص بارداری می‌باشد و اگر فرد دسترسی به آزمایشگاه و کیت‌های تست بارداری ندارد با از بین رفتن دوره ماهانه می‌تواند حدس بزند که باردار است. همانگونه که گفته شد این روش دلیل محکمی برای بارداری به شمار نمی‌آید.

نوبــت‌دهی اینترنتی (آنلاین)

برای ثبت نوبت‌دهی اینترنتی، می‌توانید به راحتی از یکی از مسیرهای ارتباطی زیر اقدام نمائید. همکاران ما در سریع‌ترین زمان جهت هماهنگی با شما تماس خواهند گرفت.

مراقبت های دوران بارداری

بعد از اینکه مطمئن شدید باردار هستید لازم است برای ۹ ماهی که پیش رو دارید، تحت نظر یک پزشک و متخصص زنان یا مامای متبحر باشید. با این کار هیچ‌کدام از سونوگرافی‌های بارداری، آزمایشات ضروری و سایر موارد مهم مثل سونوگرافی NT و اسکن آنومالی را فراموش نکنید.

غیر از مواردی مثل مراقبت‌های دوران بارداری و شرکت در کلاس‌های آمادگی برای زایمان که در هفته‌های آخر بارداری شروع می‌شود، نیاز دارید که یک سری موارد را خودتان رعایت کنید.

مثلا شاید لازم باشد سبک زندگی خود را طی این چند ماه تغییر دهید. به عنوان مثال اگر سیگار می‌کشید آن را ترک کنید و با افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند رفت‌وآمد نداشته باشید. مایعات الکلی ننوشید. به اندازه کافی غذا بخورید و مایعات سالم مثل آب و شیر بنوشید.

ورزش در دوران بارداری

جدا از تغذیه و مصرف غذای مناسب و پرهیز از تغذیه‌ی نامناسب، در طول بارداری بهتر است با مشورت پزشکتان برای ورزش در دوران بارداری برنامه‌ریزی کنید.

بیشتر مادران باردار از زایمان طبیعی می‌ترسند و فکر می‌کنند که زایمان یک اتفاق ترسناک است. اما اگر شما ورزش کنید و تمریناتی مثل تمرین کگل، حرکت اسکات، پیاده‌روی، یوگا یا هر تمرین و ورزشی را که دوست دارید انجام بدهید، هم بدنتان را سالم نگه داشته‌اید و هم از افسردگی بارداری یا افسردگی پس از زایمان تا جای ممکن دور هستید.

مطالب مرتبط

خونریزی در بارداری چه خطراتی دارد؟ | درمان خونریزی در دوران بارداری چیست؟

خونریزی در بارداری چه خطراتی دارد؟ | درمان خونریزی در دوران بارداری چیست؟

یکی از مسائلی که بسیاری از مادران در دوران بارداری با آن مواجه می‌شوند، خونریزی در بارداری است. بروز هرگونه تغییرات غیرطبیعی می‌تواند باعث نگرانی می‌شود. خونریزی در دوران بارداری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و با درجه‌های مختلفی بروز کند. اگر به دنبال دلایل، علائم و درمان خونریزی در بارداری هستید پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا آخر مطالعه کنید.

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

سندروم داون از جمله بیماری‌های ژنتیکی و مادرزادی است که به دلیل اختلال در تقسیم کروموزوم 21 به وجود می‌آید. با انجام سونوگرافی و آزمایش خون در دوران بارداری می‌توان با احتمال زیاد تشخیص سندروم داون را پیش‌بینی کرد. توصیه می‌شود مادران در سه ماهه اول بارداری خود سونوگرافی NT را به منظور کنترل بیماری‌های جنین انجام دهند. زیرا تشخیص این گونه بیماری‌ها در دوران بارداری به والدین کمک شایانی کرده و آن‌ها را از سلامت جنین مطلع می‌کند.

سونوگرافی آنومالی جنین چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی آنومالی جنین چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی آنومالی جنین یا اصطلاحا همان سونو تشخیص ناهنجاری‌های جنین در سه ماهه دوم بارداری انجام می‌شود. این سونوگرافی یکی از مهمترین سونوگرافی‌های دوران بارداری است که در آن ناهنچاری‌ها و مشکلات آناتومی و جسمی جنین بررسی می‌شود. روش انجام آن تفاوت چندانی  با سونوگرافی معمولی دوبعدی که قبلتر انجام داده‌اید ندارد. اگر کنجکاوید که بدانید سونوگرافی آنومالی اسکن چگونه انجام می‌شود؟ یا تفسیر سونوگرافی آنومالی اسکن چگونه است؟ تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

آمادگی های قبل از سونوگرافی | چگونه خود را برای سونوگرافی آماده کنیم

آمادگی های قبل از سونوگرافی | چگونه خود را برای سونوگرافی آماده کنیم

با وجود اینکه انجام سونوگرافی استرس آور است ولی هیچ گونه خطر و عوارض جانبی برای شما ایجاد نمی‌کند. درواقع سونوگرافی یکی از امن‌ترین آزمایش‌هایی است که پزشک برای درک وضعیت مراجعه‌کننده تجویز می‌کند. پس نیازی به استرس و دلهره نیست و با خیال راحت این مقاله را بخوانید! ضروری است این را بدانید که آمادگی‌های لازم قبل از سونوگرافی به نوع سونوگرافی که قرار است انجام شود، بستگی دارد. با این حال، برخی از نکات کلی وجود دارد که برای اکثر سونوگرافی‌ها صدق می‌کند.

آیا می‌دانید بارداری پوچ چیست؟ | آنچه که در مورد بارداری یا حاملگی پوچ باید بدانید

آیا می‌دانید بارداری پوچ چیست؟ | آنچه که در مورد بارداری یا حاملگی پوچ باید بدانید

اگر نمی‌دانید بارداری پوچ چیست خواندن این مقاله برای شما بسیار مفید است. به صورت خلاصه می‌توان گفت بارداری پوچ نوعی از حاملگی است که تخمک و اسپرم لقاح پیدا می‌کنند، ولی از تخمِ بارور شده فقط یک کیسه حاملگی رشد می‌کند. در واقع جنین در داخل آن به وجود نمی‌آید. جالب است بدانید تقریبا دلیل نیمی از سقط جنین‌هایی که اتفاق می‌افتد به خاطر بارداری پوچ است. از دیگر نام‌های بارداری پوچ، حاملگی پوچ، حاملگی مولار (Molar pregnancy)، یا تخم پوچ نام برده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بارداری یا همان حاملگی پوچ این مقاله را تا آخر مطالعه نمائید.

1 Comment

  1. آتوسا

    خیلی عالی مقاله خوب و کاملی بود

    Reply

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *