سونوگرافی NT و آنومالی اسکن چیست؟

سونوگرافی nt و آنومالی چیست و چه زمانی باید انجام شود؟

سونوگرافی آنومالی اسکن (غربالگری جنین – nt ،nb – ان تی) یک تکنیک تصویربرداری بدون ضرر و اشعه و ایمن است که از امواج صوتی برای تولید تصاویر جنین در رحم استفاده می‌ کند. تصاویر سونوگرافی جنین میتواند به پزشک کمک کند تا رشد و پیشرفت کودک را ارزیابی نموده و بر بارداری نظارت داشته باشد. در برخی موارد سونوگرافی از جنین برای ارزیابی مشکلات احتمالی یا کمک به تایید تشخیص نیز استفاده میشود.

برای آگاهی بیشتر در خصوص سونوگرافی nt ،nb ادامه این مطلب را مطالعه کنید و برای مراجعه به سونوگرافی و مهرسان یا دریافت نوبت سونوگرافی کلیک کنید.

انواع سونوگرافی غربالگری جنین

  • سونوگرافی شکمی: (سونوگرافی ان تی NT و غربالگری – آنومالی اسکن)
    در این روش، سونوگرافیست با حرکت دادن مبدل روی شکم سونوگرافی را انجام می دهد.
  • سونوگرافی ارزیابی تخصصی: این نوع سونوگرافی ممکن است در شرایط خاص مانند زمانی که جنین دارای ناهنجاری بوده و یا مشکوک به ناهنجاری می باشد، انجام می پذیرد.
  • سونوگرافی سه بعدی: این نوع سونوگرافی برای بررسی جنین از نظر ناهنجاری های صورت یا نقص لوله عصبی استفاده می شود.
  • سونوگرافی داپلر: برای بررسی جزئیات مربوط به جریان خون جنین از سونوگرافی داپلر استفاده می شود. شریانهای رحمی جهت ارزیابی فشار شریانهای رحمی مادر برای جلوگیری از فشار خون بارداری (عدم رشد جنین در ماههای بالا) IUGR نیز توسط کالر داپلر ارزیابی میشود.
  • اکو کاردیوگرافی جنین: این آزمایش، تصویری دقیق از قلب جنین را نشان می دهد و ممکن است برای تایید یا رد یک نقص مادرزادی در قلب استفاده شود.

دلایل انجام سونوگرافی غربالگری ( NT- NB و آنومالی اسکن)

سونوگرافی در سه ماهه اول برای ارزیابی اندازه جنین، محل بارداری، تعیین تعداد جنین و تخمین زمان بارداری (سن حاملگی) انجام می شود. این نوع سونوگرافی همچنین می‌تواند برای غربالگری ژنتیکی در سه ماهه اول و همچنین غربالگری برای ناهنجاری های رحم یا دهانه رحم نیز استفاده شود.
در سه ماهه دوم یا سوم سونوگرافی استاندارد برای ارزیابی چندین ویژگی بارداری از جمله آناتومی جنین انجام می شود. این روش معمولاً بین هفته های ۱۸ تا 19 بارداری انجام می‌شود، با این حال زمان این سونوگرافی ممکن است به دلایلی مانند چاقی که می‌تواند تجسم جنین را محدود کند، تغییر کند.
در طول سه ماهه دوم و سوم بارداری، سونوگرافی ممکن است در صورت نیاز به پاسخ یک سوال خاص و بررسی بیشتر نیاز باشد به عنوان مثال برای ارزیابی رشد جنین و تخمین حجم مایعات آمنیوتیک ممکن است انجام شود
یکی دیگر از دلایل انجام سونوگرافی غربالگری برای تعیین محل بارداری می باشد در برخی موارد ممکن است جنین در خارج از رحم در لوله فالوپ ایجاد شود.
همچنین در صورتیکه مادر دارای عوارضی مانند خونریزی و موارد دیگر باشد ممکن است انجام سونوگرافی برای تعیین علت آن به پزشک کمک کند.

آمادگی های لازم قبل از انجام سونوگرافی غربالگری جنین (آنومالی اسکن)

با توجه به نوع سونوگرافی ممکن است از فرد خواسته شود مایعات زیادی بنوشید یا از ادرار کردن قبل از سونوگرافی جنین خودداری کند.
در صورت داشتن سونوگرافی شکمی باید پوشیدن لباسهای گشاد و شل را در نظر بگیرید تا بتوانید شکم خود را به راحتی در معرض دید سونوگرافیست قرار دهید. بهتر است نوشیدنی شیرین همراه خود داشته باشید.

unnamed file 2 e1645638299809 - کلینیک سونوگرافی و رادیولوژی مهرسان

در طول انجام سونوگرافی غربالگری جنین چه اتفاقی می‌افتد؟

برای انجام سونوگرافی شکمی جنین، فرد بر روی یک تخت قرار می گیرد و شکم خود را در معرض دید قرار می دهد. سونوگرافیست ژل مخصوصی را بر روی شکم فرد اعمال می کند که این امر باعث افزایش هدایت امواج صوتی و از بین ‌بردن هوا بین پوست و مبدل می شود، سپس سونوگرافیست مبدل را بر روی شکم به جلو و عقب حرکت می‌دهد. امواج صوتی که از استخوان ها و سایر بافت ها منعکس می شوند در مانیتور به تصاویر مبدل می گردند
سونوگرافیست آناتومیک جنین را اندازه گیری می کند، اما ممکن است برای مستند سازی ساختارهای مهم تصاویر خاصی را چاپ یا ذخیره کند که به احتمال زیادی نسخه‌هایی از برخی تصاویر به شما نیز ارائه داده می شود.
بسته به موقعیت جنین و مرحله رشد او ممکن است بتوانید صورت، دست، انگشتان، بازوها و پاهای او را ببینید.‌
پس از انجام سونوگرافی می‌توانید ژل باقی‌ مانده از روی بدن خود را پاک کرده و مثانه خود را به طور کامل تخلیه کنید.

نتایج سونوگرافی غربالگری جنین

به طور معمول سونوگرافی از جنین این اطمینان را ایجاد می کند که جنین در حال رشد است و این رشد به صورت طبیعی می باشد. نتیجه سونوگرافی در همان روز آماده شده و می توانید آن را به پزشک خود ارائه دهید .

آیا انجام سونوگرافی در دوران بارداری ایمن است؟

درست است که تمام اقدامات پزشکی ممکن است با ریسک همراه باشند، اما هیچ گونه مدارک و شواهدی وجود ندارد که ثابت کند انجام سونوگرافی قبل از تولد برای مادر یا جنین خطرناک بوده و به آنها آسیب می رساند.

بهترین مرکز سونوگرافی آنومالی تهران

قطعا برای شما هم پیش آمده است که به دنبال بهترین مرکز سونوگرافی در نزدیکی محل زندگی خود باشید. اگر در تهران زندگی می‌کنید ما مرکز سونوگرافی و رادیولوژی مهرسان را به شما معرفی می‌کنیم. کلینیک سونوگرافی و رادیولوژی مهرسان با بهره‌مندی از تجهیزات پیشرفته پزشکی و حضور متخصصان مجرب، طیف گسترده‌ای از خدمات تصویربرداری را به شما ارائه می‌دهد. ما در مرکز سونوگرافی و رادیولوژی مهرسان متعهد به ارائه خدمات سونوگرافی و تصویربرداری با کیفیت بالا و مقرون به صرفه به شما عزیزان در استان تهران هستیم.

مطالب مرتبط

علائم اولیه بارداری | 12 نشانه که احتمال بارداری شما را تائید می کند

علائم اولیه بارداری | 12 نشانه که احتمال بارداری شما را تائید می کند

نشانه‌ها و علائم اولیه بارداری قبل از انجام آزمایش با بسیاری از تغییرات هورمونی و جسمی در خانم‌ها همراه است. این علائم به طور قطع در همه خانم‎ها شایع نیست و ممکن است نشانه‌های عادت ماهانه آنها باشد. به عبارت دیگر ممکن است شما با علائمی که در ادامه ملاحظه خواهید کرد مواجه شوید، اما اینها به معنای قطعیت بارداری شما نیست و باید بدانید که مطمئن‌ترین روش برای تشخیص بارداری انجام آزمایش است.

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

سندروم داون از جمله بیماری‌های ژنتیکی و مادرزادی است که به دلیل اختلال در تقسیم کروموزوم 21 به وجود می‌آید. با انجام سونوگرافی و آزمایش خون در دوران بارداری می‌توان با احتمال زیاد تشخیص سندروم داون را پیش‌بینی کرد. توصیه می‌شود مادران در سه ماهه اول بارداری خود سونوگرافی NT را به منظور کنترل بیماری‌های جنین انجام دهند. زیرا تشخیص این گونه بیماری‌ها در دوران بارداری به والدین کمک شایانی کرده و آن‌ها را از سلامت جنین مطلع می‌کند.

سونوگرافی آنومالی جنین چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی آنومالی جنین چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی آنومالی جنین یا اصطلاحا همان سونو تشخیص ناهنجاری‌های جنین در سه ماهه دوم بارداری انجام می‌شود. این سونوگرافی یکی از مهمترین سونوگرافی‌های دوران بارداری است که در آن ناهنچاری‌ها و مشکلات آناتومی و جسمی جنین بررسی می‌شود. روش انجام آن تفاوت چندانی  با سونوگرافی معمولی دوبعدی که قبلتر انجام داده‌اید ندارد. اگر کنجکاوید که بدانید سونوگرافی آنومالی اسکن چگونه انجام می‌شود؟ یا تفسیر سونوگرافی آنومالی اسکن چگونه است؟ تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

آمادگی های قبل از سونوگرافی | چگونه خود را برای سونوگرافی آماده کنیم

آمادگی های قبل از سونوگرافی | چگونه خود را برای سونوگرافی آماده کنیم

با وجود اینکه انجام سونوگرافی استرس آور است ولی هیچ گونه خطر و عوارض جانبی برای شما ایجاد نمی‌کند. درواقع سونوگرافی یکی از امن‌ترین آزمایش‌هایی است که پزشک برای درک وضعیت مراجعه‌کننده تجویز می‌کند. پس نیازی به استرس و دلهره نیست و با خیال راحت این مقاله را بخوانید! ضروری است این را بدانید که آمادگی‌های لازم قبل از سونوگرافی به نوع سونوگرافی که قرار است انجام شود، بستگی دارد. با این حال، برخی از نکات کلی وجود دارد که برای اکثر سونوگرافی‌ها صدق می‌کند.

آیا می‌دانید بارداری پوچ چیست؟ | آنچه که در مورد بارداری یا حاملگی پوچ باید بدانید

آیا می‌دانید بارداری پوچ چیست؟ | آنچه که در مورد بارداری یا حاملگی پوچ باید بدانید

اگر نمی‌دانید بارداری پوچ چیست خواندن این مقاله برای شما بسیار مفید است. به صورت خلاصه می‌توان گفت بارداری پوچ نوعی از حاملگی است که تخمک و اسپرم لقاح پیدا می‌کنند، ولی از تخمِ بارور شده فقط یک کیسه حاملگی رشد می‌کند. در واقع جنین در داخل آن به وجود نمی‌آید. جالب است بدانید تقریبا دلیل نیمی از سقط جنین‌هایی که اتفاق می‌افتد به خاطر بارداری پوچ است. از دیگر نام‌های بارداری پوچ، حاملگی پوچ، حاملگی مولار (Molar pregnancy)، یا تخم پوچ نام برده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بارداری یا همان حاملگی پوچ این مقاله را تا آخر مطالعه نمائید.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *