سونوگرافی غربالگری اول (سونوگرافی ان تی)

سونوگرافی غربالگری اول
سونوگرافی غربالگری اول یا همان سونوگرافی سلامت سه ماهه اول که تحت عنوان سونوگرافی NT-NB شناخته می شود نقش تعیین کننده ای در تشخیص ناهنجاری های جنین و اختلالات ژنتیکی و کروموزومی دارد.

اطلاعات کامل در مورد سونوگرافی غربالگری اول (ان تی – ان بی)

با توجه به اهمیت سونوگرافی غربالگری اول یا همان سونوگرافی NT-NB بهتر است بدانید در 95 درصد موارد این سونوگرافی از روی شکم انجام شده و تنها در 5 درصد موارد از سونوگرافی واژینال استفاده می شود که در هر دو روش نتایج یکسان خواهد بود. میزان عدد نرمال اندازه NT در جنین، سوال بسیاری از مادران باردار است. برای پاسخ به این سوال ضروری است نگاهی اجمالی به اهداف این سونوگرافی داشته باشیم.NT مخفف کلمه Nuchal Translucency بوده و متخصص رادیولوژی تجمع مایع پشت گردن جنین در سه ماهه اول بارداری را اندازه گیری و احتمال بروز نقایص کروموزومی را پیش بینی می‎کند.

بهترین زمان برای انجام سونوگرافیNT و NB:

بهترین هفته حاملگی برای اندازه گیری عدد NT، هفته 11 تا هفته 14 بارداری است. اندازه گیری NT از هفته 11 بارداری به دو دلیل مورد تایید متخصصین رادیولوژی به عنوان حداقل سن حاملگی در نظر گرفته شده است. اولا، در صورت نیاز به انجام هر گونه تست تشخیصی دیگر برای بررسی بیشتر جنین، ممکن است انجام این کار قبل از ۱۱ هفتگی با عوارضی برای جنین همراه باشد. دوما، خیلی از نقایص دیگر جنینی، بعد از یازده هفتگی با استفاده از سونوگرافی قابل تشخیص هستند، بنابراین این امکان وجود دارد که در حین اندازه گیری NT جنین را از نظر اختلالاتی که در این بازه قابل تشخیص هستند بررسی کرد.

همچنین به سه دلیل مهم سن بارداری 14 هفته به عنوان حداکثر سن حاملگی برای ارزیابی و اندازه گیری NT انتخاب شده است. اولا، در جنین های مبتلا می توان حاملگی را زودتر و با عوارض کمتر ختم کرد. دوما، تجمع غیر طبیعی مایع پشت گردن جنین های مبتلا به نقایص کروموزومی بعد از هفته 14 بارداری کاهش می یابد. سوما، احتمال موفقیت در اندازه گیری NT در این بازه زمانی 98 الی 100 درصد است ولی بعد از هفته 14 به دلیل موقعیت عمودی جنین این اندازه گیری بسیار دشوار و یا حتی می‎توان گفت غیرممکن می‎شود.

معیار تعیین سن بارداری در سونوگرافی NT و NB :

در این سونوگرافی طول جنین از بالای سر تا پایین بدن (Crown-rump length) که اصطلاحا به آن CRL می گویند معیار تعیین سن جنین است که بایستی برای اندازه گیری NT در محدوده 45 تا 80 میلی متر باشد.

روش استاندارد اندازه گیری NT :

تخصص و تجربه پزشک متخصص رادیولوژی شما در ارزیابی ضخامت NT بسیار ضروری و مهم است، همچنین باید دستگاه سونوگرافی از دقت و قدرت تفکیک بالایی برخوردار باشد تا پزشک بتواند با دقت یک دهم میلی متری NT را اندازه گیری کند. در تصویری که NT اندازه گیری می شود، باید فقط سر و قسمت بالای قفسه سینه دیده شود. تصویر در حد امکان بزرگ شده و جنین در حالت خوابیده یا اصطلاحا ساژیتال قرار بگیرد. خم بودن سر جنین به جلو و عقب دقت این اندازه گیری را کاهش میدهد.

از آنجایی که در این سن حاملگی پوست جنین و پرده آمنیون غشاهای نازکی هستند پزشک باید کاملا مراقب باشد تا این دو را از هم تشخیص دهد. برای این منظور منتظر حرکات خودبخودی جنین می ماند یا ضربات آرام و سریع به شکم مادر وارد می کند. گاهی از مادر خواسته می شود سرفه کند. با توجه به این شرایط جای تعجب نیست اگر این سونوگرافی طولانی شود و نیاز باشد مدت زمانی را صبر کنید تا جنین در موقعیت مناسب قرار بگیرد.

بیشترین ضخامت بین پوست و مهره های گردنی به عنوان NT چندین بار اندازه گیری شده و بیشترین اندازه از بهترین تصویر ثبت می گردد.در 5 الی 10 درصد موارد ممکن است بند ناف دور گردن جنین باشد و این باعث افزایش کاذب NT می شود. در این موارد NT بالا و پایین بند ناف اندازه گیری شده و نهایتا از میانگین آن استفاده می شود که اندازه نرمال NT در جنین با توجه به سن حاملگی و CRL جنین سنجیده می شود. بدیهی است به اندازه ای میتوان اعتماد کرد که تحت شرایط فوق به دست آمده باشد.

بیشتر ناهنجاری های بدو تولد و اغلب اختلالات ژنتیکی از طریق سونوگرافی های غربالگری و آزمایش ها قابل شناسایی هستند، انواع سونوگرافی های بارداری از جمله سونوگرافی NT-NB (ناهنجاری کروموزمی و ژنتیکی جنین) و سونوگرافی آنومالی اسکن (بررسی ناهنجاری‌های جنین) را با مراجعه به رادیولوژی تخصصی مهرسان، با دقیق ترین نتایج و بهترین دستگاه سونوگرافی انجام دهید.

مطالب مرتبط

علائم اولیه بارداری | 12 نشانه که احتمال بارداری شما را تائید می کند

علائم اولیه بارداری | 12 نشانه که احتمال بارداری شما را تائید می کند

نشانه‌ها و علائم اولیه بارداری قبل از انجام آزمایش با بسیاری از تغییرات هورمونی و جسمی در خانم‌ها همراه است. این علائم به طور قطع در همه خانم‎ها شایع نیست و ممکن است نشانه‌های عادت ماهانه آنها باشد. به عبارت دیگر ممکن است شما با علائمی که در ادامه ملاحظه خواهید کرد مواجه شوید، اما اینها به معنای قطعیت بارداری شما نیست و باید بدانید که مطمئن‌ترین روش برای تشخیص بارداری انجام آزمایش است.

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

سندروم داون از جمله بیماری‌های ژنتیکی و مادرزادی است که به دلیل اختلال در تقسیم کروموزوم 21 به وجود می‌آید. با انجام سونوگرافی و آزمایش خون در دوران بارداری می‌توان با احتمال زیاد تشخیص سندروم داون را پیش‌بینی کرد. توصیه می‌شود مادران در سه ماهه اول بارداری خود سونوگرافی NT را به منظور کنترل بیماری‌های جنین انجام دهند. زیرا تشخیص این گونه بیماری‌ها در دوران بارداری به والدین کمک شایانی کرده و آن‌ها را از سلامت جنین مطلع می‌کند.

آمادگی های قبل از سونوگرافی | چگونه خود را برای سونوگرافی آماده کنیم

آمادگی های قبل از سونوگرافی | چگونه خود را برای سونوگرافی آماده کنیم

با وجود اینکه انجام سونوگرافی استرس آور است ولی هیچ گونه خطر و عوارض جانبی برای شما ایجاد نمی‌کند. درواقع سونوگرافی یکی از امن‌ترین آزمایش‌هایی است که پزشک برای درک وضعیت مراجعه‌کننده تجویز می‌کند. پس نیازی به استرس و دلهره نیست و با خیال راحت این مقاله را بخوانید! ضروری است این را بدانید که آمادگی‌های لازم قبل از سونوگرافی به نوع سونوگرافی که قرار است انجام شود، بستگی دارد. با این حال، برخی از نکات کلی وجود دارد که برای اکثر سونوگرافی‌ها صدق می‌کند.

آیا می‌دانید بارداری پوچ چیست؟ | آنچه که در مورد بارداری یا حاملگی پوچ باید بدانید

آیا می‌دانید بارداری پوچ چیست؟ | آنچه که در مورد بارداری یا حاملگی پوچ باید بدانید

اگر نمی‌دانید بارداری پوچ چیست خواندن این مقاله برای شما بسیار مفید است. به صورت خلاصه می‌توان گفت بارداری پوچ نوعی از حاملگی است که تخمک و اسپرم لقاح پیدا می‌کنند، ولی از تخمِ بارور شده فقط یک کیسه حاملگی رشد می‌کند. در واقع جنین در داخل آن به وجود نمی‌آید. جالب است بدانید تقریبا دلیل نیمی از سقط جنین‌هایی که اتفاق می‌افتد به خاطر بارداری پوچ است. از دیگر نام‌های بارداری پوچ، حاملگی پوچ، حاملگی مولار (Molar pregnancy)، یا تخم پوچ نام برده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بارداری یا همان حاملگی پوچ این مقاله را تا آخر مطالعه نمائید.

درمان ترک شکم در بارداری | معرفی 5 روش موثر در درمان آن

درمان ترک شکم در بارداری | معرفی 5 روش موثر در درمان آن

آیا دیدن ترک‌های روی شکم‌تان شما را به فکر فرو برده؟ احتمال این‍که این اتفاق برای شما هم بیافتد آزارتان می‌دهد؟ آیا به دنبال راه حلی برای درمان ترک شکم در بارداری هستید؟ پس پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا آخر بخوانید چون راه‌حل درمان ترک شکم‌ تان و جواب بسیاری دیگر از سوال‌هایتان در این رابطه اینجاست!!!

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *