اکو قلب جنین چیست و لزوم انجام آن تا هفته 19 بارداری

اکو قلب جنین چیست و چه زمانی باید انجام شود

اکو قلب جنین همانند دیگر سونوگرافی ضروری دوران بارداری یک تصویر فراصوتی غیر تهاجمی است و توسط پزشک متخصص رادیولوژی باتجربه انجام می شود. در سونوگرافی اکوکاردیوگرافی قلب جنین مشکلات و ناهنجاری های ساختاری عملکردی قلب جنین و اختلال ریتم قلب مورد ارزیابی قرار می‎گیرد.

بهترین زمان برای انجام اکوکاردیوگرافی جنین هفته ۱۸ الی ۲۴ بارداری است. با توجه به اینکه در موارد معدودی بعضی از بیماری‎های پیچیده بدو تولد قلب که از نظر درمان مشکل بوده و برای خانواده ها بسیار هزینه بر می باشد، با تشخیص اکوکاردیوگرافی و محدودیت سقط قانونی در ایران توصیه می شود قبل از هفته ۱۹ این سونوگرافی تخصصی انجام شود تا بتوان از سقط قانونی جنین استفاده کرد.

انجام اکو قلب جنین هیچ ضرری برای جنین و مادر ندارد و والدینی که به دلایل مختلف از سلامت قلب جنین و یا مادر باردار بسیار نگران و آشفته می باشند، با انجام اکوی قلب جنین در صورت نرمال بودن آسوده خاطر می‎شوند.

اکوی قلب جنین از جمله اقداماتی است که به صورت تخصصی در مرکز رادیولوژی مهرسان انجام می‌شود. شما می‌توانید جهت هماهنگی و تعیین نوبت در این مرکز با شماره تلفن 88366365 – 021 تماس حاصل فرمایید.

انجام کاردیوگرافی قلب جنین برای کدام یک از مادران باردار ضروری و توصیه می ‎شود؟

  • در صورت بارداری دوقلویی یا چندقلویی
  • در صورت وجود سابقه فامیلی در خانواده و یا فرزندان قبلی ابتلا به نارسایی های بدو تولد قلبی یا حتی غیر قلبی
  • در صورت وجود سابقه بیماری های عفونی دوران حاملگی مثل سرخجه و …
  • در صورت مادران مبتلا به یک سری بیماری های متابولیکی از جمله دیابت، فنیل کتونوری و یا لوپوس هستند احتمال ابتلای جنین آنها به نارسایی های قلبی در مقایسه با سایرین بیشتر است
  • در صورت مادرانی که سابقه سقط های مکرر داشته اند
  • در صورت بارداری از طریق لقاح مصنوعی (مادر سابقه نازایی و استفاده از روش‎های کمک باروری داشته)
  • در صورت مشاهده ضربان غیر عادی قلب جنین در سونوگرافی جنرال بارداری
  • در صورت مشاهده ناهنجارهای ژنتیکی (بالا بودن عدد NT در غربالگری سه ماهه ی اول)
  • در صورت نتیجه آمینوسنتز غیرعادی
  • در صورت مصرف الکل یا مواد مخدر در دوران بارداری
  • در صورت سابقه مصرف دارو توسط مادر بخصوص داروهای اعصاب، احتمال حاملگی های همراه با نارسایی های قلبی در آنها بیشتر است

علت های دیگری نیز وجود دارند که با مراجعه به موقع نزد پزشک متخصص زنان و پزشک متخصص رادیولوژی جهت انجام آزمایشات و سونوگرافی ضروری دوران بارداری لازم میتوان از خطرات آنها کاست.

روش انجام اکو قلب جنین و نتایج آن

این سونوگرافی از ۳۰ دقیقه تا 1 ساعت طول می‌کشد و با قرار دادن پروب سونوگرافی بر روی شکم انجام می‌شود

انجام اکو در اغلب موارد، سالم بودن قلب جنین را تأیید می‌کند و آنچه در این سونوگرافی بررسی می‎شود، جریان خون در سرخرگ‌ها و سیاهرگ‌هاست که به تشخیص مشکلات زیر کمک می‎کند

  • وجود حفره در قلب
  • تنگ شدن سرخرگ‌ها
  • باز و بسته شدن ناقص دریچه‌های قلب

آمادگی لازم قبل از اکوی قلب جنین در بارداری

برای انجام اکوی قلب جنین نیاز به آمادگی خاصی وجود ندارد. برای انجام این آزمایش بین ۳۰ دقیقه الی ۲ ساعت باید زمان در نظر بگیرید. بهتر است برای انجام این آزمایش هم مانند دیگر آزمایش های دوران بارداری همسر یا یکی دیگر از اعضای خانواده را به عنوان همراه در کنار خود داشته باشید.

آیا انجام اکو قلب جنین می تواند خطرناک باشد ؟

تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر خطرناک بودن سونوگرافی اکو قلب جنین ثبت نشده است. چرا که  همانطور که بیان شد، برای انجام اکوکاردیوگرافی قلب جنین از امواج فراصوت با فرکانس بسیار پایین استفاده می شود که هیچ گونه ضرر و عوارضی برای مادر و جنین ندارند.

مطالب مرتبط

علائم اولیه بارداری | 12 نشانه که احتمال بارداری شما را تائید می کند

علائم اولیه بارداری | 12 نشانه که احتمال بارداری شما را تائید می کند

نشانه‌ها و علائم اولیه بارداری قبل از انجام آزمایش با بسیاری از تغییرات هورمونی و جسمی در خانم‌ها همراه است. این علائم به طور قطع در همه خانم‎ها شایع نیست و ممکن است نشانه‌های عادت ماهانه آنها باشد. به عبارت دیگر ممکن است شما با علائمی که در ادامه ملاحظه خواهید کرد مواجه شوید، اما اینها به معنای قطعیت بارداری شما نیست و باید بدانید که مطمئن‌ترین روش برای تشخیص بارداری انجام آزمایش است.

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

سندروم داون از جمله بیماری‌های ژنتیکی و مادرزادی است که به دلیل اختلال در تقسیم کروموزوم 21 به وجود می‌آید. با انجام سونوگرافی و آزمایش خون در دوران بارداری می‌توان با احتمال زیاد تشخیص سندروم داون را پیش‌بینی کرد. توصیه می‌شود مادران در سه ماهه اول بارداری خود سونوگرافی NT را به منظور کنترل بیماری‌های جنین انجام دهند. زیرا تشخیص این گونه بیماری‌ها در دوران بارداری به والدین کمک شایانی کرده و آن‌ها را از سلامت جنین مطلع می‌کند.

آمادگی های قبل از سونوگرافی | چگونه خود را برای سونوگرافی آماده کنیم

آمادگی های قبل از سونوگرافی | چگونه خود را برای سونوگرافی آماده کنیم

با وجود اینکه انجام سونوگرافی استرس آور است ولی هیچ گونه خطر و عوارض جانبی برای شما ایجاد نمی‌کند. درواقع سونوگرافی یکی از امن‌ترین آزمایش‌هایی است که پزشک برای درک وضعیت مراجعه‌کننده تجویز می‌کند. پس نیازی به استرس و دلهره نیست و با خیال راحت این مقاله را بخوانید! ضروری است این را بدانید که آمادگی‌های لازم قبل از سونوگرافی به نوع سونوگرافی که قرار است انجام شود، بستگی دارد. با این حال، برخی از نکات کلی وجود دارد که برای اکثر سونوگرافی‌ها صدق می‌کند.

آیا می‌دانید بارداری پوچ چیست؟ | آنچه که در مورد بارداری یا حاملگی پوچ باید بدانید

آیا می‌دانید بارداری پوچ چیست؟ | آنچه که در مورد بارداری یا حاملگی پوچ باید بدانید

اگر نمی‌دانید بارداری پوچ چیست خواندن این مقاله برای شما بسیار مفید است. به صورت خلاصه می‌توان گفت بارداری پوچ نوعی از حاملگی است که تخمک و اسپرم لقاح پیدا می‌کنند، ولی از تخمِ بارور شده فقط یک کیسه حاملگی رشد می‌کند. در واقع جنین در داخل آن به وجود نمی‌آید. جالب است بدانید تقریبا دلیل نیمی از سقط جنین‌هایی که اتفاق می‌افتد به خاطر بارداری پوچ است. از دیگر نام‌های بارداری پوچ، حاملگی پوچ، حاملگی مولار (Molar pregnancy)، یا تخم پوچ نام برده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بارداری یا همان حاملگی پوچ این مقاله را تا آخر مطالعه نمائید.

درمان ترک شکم در بارداری | معرفی 5 روش موثر در درمان آن

درمان ترک شکم در بارداری | معرفی 5 روش موثر در درمان آن

آیا دیدن ترک‌های روی شکم‌تان شما را به فکر فرو برده؟ احتمال این‍که این اتفاق برای شما هم بیافتد آزارتان می‌دهد؟ آیا به دنبال راه حلی برای درمان ترک شکم در بارداری هستید؟ پس پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا آخر بخوانید چون راه‌حل درمان ترک شکم‌ تان و جواب بسیاری دیگر از سوال‌هایتان در این رابطه اینجاست!!!

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *