اکوی قلب جنین چگونه انجام می‌شود؟

جمع‌آوری و تهیه توسط

تیم تولید محتوا کلینیک مهرسان

تاریخ انتشار

11/10/2023
اکوی قلب جنین چگونه انجام میشود؟

اکوکاردیوگرافی یا اکوی قلب جنین، آزمایشی مشابه سایر انواع سونوگرافی است. پزشک با استفاده از نتایج این آزمایش می‌تواند ساختار و عملکرد قلب جنین را بهتر ببیند. بهترین زمان ممکن برای انجام اکو قلب جنین معمولاً در سه ماهه دوم، بین هفته های 18 تا 24 است. در این مقاله قصد داریم پاسخ این سوال را بیابیم: اکوی قلب جنین چگونه انجام میشود؟

تصاویر خروجی از آزمایش اکوی قلب جنین، در مورد چگونگی شکل‌گیری قلب کودک و اینکه آیا به درستی کار می کند یا خیر، بیان می‌کند. پزشک می‌تواند جریان خون را در قلب جنین ببیند. این بررسی به پزشک اجازه می‌دهد تا هرگونه ناهنجاری در جریان خون یا ضربان قلب نوزاد را پیدا کند.

مراحل اکوی قلب جنین

– مادر باید روی یک تخت دراز بکشد و شکم او با ژل چرب می‌شود. این کار به انتقال امواج صوتی به قلب جنین کمک می‌کند.

– در طول آزمایش، پروب مبدل اطراف شکم را اسکن می‌کند تا تصاویری از مکان‌ها و ساختارهای مختلف قلب جنین به دست آورد. این آزمایش به عنوان اصلی‌ترین روش تشخیص بیماری‌های قلبی پیش از زایمان شناخته می‌شود و تصاویر توسط یک متخصص قلب کودکان که در بیماری قلبی مادرزادی جنین تخصص دارد، تفسیر می‌شود.

– پس از اتمام آزمایش، پروب از روی شکم مادر برداشته می‌شود.

اکوی قلب جنین برای تشخیص بیماری‌های قلبی پیش از زایمان و همچنین برای بررسی وضعیت سلامت جنین در دوران بارداری انجام می‌شود.

در مرکز سونوگرافی و رادیولوژی مهرسان انواع آزمایش‌ها و سنوگرافی‌های متنوع مانند اکوی قلب جنین انجام می‌شود. در صورت نیاز به انجام اکوی قلب جنین می‌توانید با مراجعه به این مرکز سونوگرافی و رادیلوژی، آزمایش اکوکاردیوگرافی را با اطمینان خاطر از نتایج آن انجام دهید.

مطالب مرتبط

علائم اولیه بارداری | 12 نشانه که احتمال بارداری شما را تائید می کند

علائم اولیه بارداری | 12 نشانه که احتمال بارداری شما را تائید می کند

نشانه‌ها و علائم اولیه بارداری قبل از انجام آزمایش با بسیاری از تغییرات هورمونی و جسمی در خانم‌ها همراه است. این علائم به طور قطع در همه خانم‎ها شایع نیست و ممکن است نشانه‌های عادت ماهانه آنها باشد. به عبارت دیگر ممکن است شما با علائمی که در ادامه ملاحظه خواهید کرد مواجه شوید، اما اینها به معنای قطعیت بارداری شما نیست و باید بدانید که مطمئن‌ترین روش برای تشخیص بارداری انجام آزمایش است.

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

سندروم داون از جمله بیماری‌های ژنتیکی و مادرزادی است که به دلیل اختلال در تقسیم کروموزوم 21 به وجود می‌آید. با انجام سونوگرافی و آزمایش خون در دوران بارداری می‌توان با احتمال زیاد تشخیص سندروم داون را پیش‌بینی کرد. توصیه می‌شود مادران در سه ماهه اول بارداری خود سونوگرافی NT را به منظور کنترل بیماری‌های جنین انجام دهند. زیرا تشخیص این گونه بیماری‌ها در دوران بارداری به والدین کمک شایانی کرده و آن‌ها را از سلامت جنین مطلع می‌کند.

سونوگرافی آنومالی جنین چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی آنومالی جنین چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی آنومالی جنین یا اصطلاحا همان سونو تشخیص ناهنجاری‌های جنین در سه ماهه دوم بارداری انجام می‌شود. این سونوگرافی یکی از مهمترین سونوگرافی‌های دوران بارداری است که در آن ناهنچاری‌ها و مشکلات آناتومی و جسمی جنین بررسی می‌شود. روش انجام آن تفاوت چندانی  با سونوگرافی معمولی دوبعدی که قبلتر انجام داده‌اید ندارد. اگر کنجکاوید که بدانید سونوگرافی آنومالی اسکن چگونه انجام می‌شود؟ یا تفسیر سونوگرافی آنومالی اسکن چگونه است؟ تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

آمادگی های قبل از سونوگرافی | چگونه خود را برای سونوگرافی آماده کنیم

آمادگی های قبل از سونوگرافی | چگونه خود را برای سونوگرافی آماده کنیم

با وجود اینکه انجام سونوگرافی استرس آور است ولی هیچ گونه خطر و عوارض جانبی برای شما ایجاد نمی‌کند. درواقع سونوگرافی یکی از امن‌ترین آزمایش‌هایی است که پزشک برای درک وضعیت مراجعه‌کننده تجویز می‌کند. پس نیازی به استرس و دلهره نیست و با خیال راحت این مقاله را بخوانید! ضروری است این را بدانید که آمادگی‌های لازم قبل از سونوگرافی به نوع سونوگرافی که قرار است انجام شود، بستگی دارد. با این حال، برخی از نکات کلی وجود دارد که برای اکثر سونوگرافی‌ها صدق می‌کند.

آیا می‌دانید بارداری پوچ چیست؟ | آنچه که در مورد بارداری یا حاملگی پوچ باید بدانید

آیا می‌دانید بارداری پوچ چیست؟ | آنچه که در مورد بارداری یا حاملگی پوچ باید بدانید

اگر نمی‌دانید بارداری پوچ چیست خواندن این مقاله برای شما بسیار مفید است. به صورت خلاصه می‌توان گفت بارداری پوچ نوعی از حاملگی است که تخمک و اسپرم لقاح پیدا می‌کنند، ولی از تخمِ بارور شده فقط یک کیسه حاملگی رشد می‌کند. در واقع جنین در داخل آن به وجود نمی‌آید. جالب است بدانید تقریبا دلیل نیمی از سقط جنین‌هایی که اتفاق می‌افتد به خاطر بارداری پوچ است. از دیگر نام‌های بارداری پوچ، حاملگی پوچ، حاملگی مولار (Molar pregnancy)، یا تخم پوچ نام برده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بارداری یا همان حاملگی پوچ این مقاله را تا آخر مطالعه نمائید.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *