سونوگرافی NST یا همان تست عدم استرس جنین یک آزمایش غربالگری در سه ماهه سوم بارداری برای ارزیابی سلامت جنین است. این آزمایش با بررسی ضربان قلب جنین هنگام تکان خوردن با استفاده دستگاه کاردیوگرافی انجام میشود.
تست (سونوگرافی) NST یکی از سرفصل های مورد بررسی بیوفیزیکال جنین است و پس از هفته ۳۰ بارداری قابل انجام است.
آیا سونوگرافی NST برای همه مادران باردار توصیه میشود؟
خیر، سونوگرافی NST برای همه مادران باردار توصیه نمیشود. این آزمایش برای افراد خاصی که در معرض ریسک بارداری قرار دارند انجام میشود. از جمله:
- مادرانی که در گذشته سابقه مشکلات بارداری داشته اند
- مادران بالای سن 35 سال
- بارداری چندقلویی
- مادران دارای مشکلات پزشکی مانند دیابت، فشار خون یا بیماریهای قلبی
چه زمانی باید سونوگرافی NST انجام شود؟
سونوگرافی NST معمولاً در هفتههای پایانی بارداری انجام میشود. سونوگرافی NST را در هفته های پایانی بارداری تجویز میکنند تا وضعیت سلامت جنین به طور مستمر ارزیابی شود.
آیا انجام سونوگرافی NST همیشه ضروری است یا موارد خاصی دارد؟
خیر، انجام سونوگرافی NST در همه موارد ضروری نیست. این آزمایش در موارد خاصی توصیه میشود:
- کم شدن حرکات جنین
- مشکلات مربوط به مایع آمنیوتیک
- تأخیر رشد جنین
- سایر نگرانیهای مربوط به سلامت جنین
چه آمادگیهایی قبل از انجام تست NST نیاز است؟
برای انجام تست ان اس تی (NST)، آمادگی خاصی نیاز نیست. این تست در اتاق مخصوص تست NST اجرا شده و 20 دقیقه زمان میبرد.
مادر در وضعیت نیمه نشسته و خوابیده به طرف چپ قرار میگیرد. اگر جنین خوابیده باشد، لازم است که او را بیدار کنید (با نوشیدن آبمیوه یا حرکت کردن)
کاربردهای سونوگرافی NST
در صورتی که حرکات جنین کمتر از حد معمول شده باشد سونوگرافی NST تجویز میشود. همچنین در مواردی مادر قند خون بدن مادر از حد خاصی تجاوز کرده باشد٬ بارداری چند قلویی٬ مشاهده علایم زایمان زودرس یا وجود سابقه سقط جنین این سونوگرافی تجویز میشود.
روند انجام تست استرس جنین مانند انواع سونوگرافیهای شکم در مطب پزشک طی میشود. در صورت نوشیدن مواد شیرین و یا با راه رفتن مادر جنین شروع به حرکت میکند. با این کار در صورتی که جنین خواب باشد شروع به جابجایی میکند.
اگر بعد از حدود 40 دقیقه جنین هیچ فعالیتی از خود نشان ندهد، پزشک برای بررسی دقیقتر تست بیوفیزیکال پروفایل و تست استرس انقباضی را برای چند روز بعد تجویز می کند. در صورتی که ضربان قلب جنین در بازه ۱۰ ثانیه روند کاهشی داشته باشد٬ نتیجه آن طبیعی نیست.
سونوگرافی اناستی (NST) به صورت معمول از هفتههای ۳۲ بارداری به بعد تجویز میگردد.
خطرات انجام سونوگرافی NST
این آزمایش بدون درد است و صرفا جهت بررسی سلامتی جنین انجام میشود. همچنین نیازی به ناشتا بودن ندارد. انجام سونوگرافی NST هیچ خطر جسمی برای مادر و جنین ندارد.
آمادگی های قبل از سونوگرافی ان اس تی
برای انجام سونوگرافی ان اس تی آمادهسازی خاصی نیاز نیست. این آزمایش دراتاق مخصوص سونوگرافی NST انجام میشود و حدود 20 دقیقه زمان نیاز دارد.
اگر جنین خوابیده باشد، لازم است که او را بیدار کنید (با نوشیدن آبمیوه یا حرکت کردن). مادر در وضعیت نیمه نشسته و خوابیده به طرف چپ قرار میگیرد
0 Comments