خونریزی در بارداری چه خطراتی دارد؟ | درمان خونریزی در دوران بارداری چیست؟

جمع‌آوری و تهیه توسط

تیم تولید محتوا کلینیک مهرسان

تاریخ انتشار

06/24/2024
خونریزی در بارداری | خونریزی در دوران بارداری | کلینیک مهرسان | بهترین کلینیک سونوگرافی و رادیولوژی در تهران

یکی از مسائلی که بسیاری از مادران در دوران بارداری با آن مواجه می‌شوند، خونریزی در بارداری است. بروز هرگونه تغییرات غیرطبیعی می‌تواند باعث نگرانی می‌شود. خونریزی و لکه بینی در بارداری می‌تواند با درجه‌های مختلفی بروز کند. این اتفاق می‌تواند در هر مرحله از بارداری رخ دهد و علل مختلفی داشته باشد. ممکن است در برخی از موارد خونریزی بی‌خطر و طبیعی  باشد، ولی در برخی دیگر ممکن است نشان‌دهنده‌ی یک مشکل جدی باشند. اگر به دنبال دلایل، علائم و درمان خونریزی در بارداری هستید، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا آخر مطالعه کنید.

آیا خونریزی در بارداری خطرناک است؟

خونریزی در دوران بارداری می‌تواند نشانه یک مشکل جدی باشد و باید به سرعت توسط پزشک بررسی شود. به صورت کلی برای بررسی خونریزی در دوران بارداری ضروری است به پزشک مراجعه نمائید.
از جمله خونریزی‌هایی که خطرناک است شامل:
- زایمان زودرس: که می‌تواند سلامتی مادر و جنین را تهدید کند.
- پارگی جفت: ممکن است موجب خونریزی شدید و نیاز به زایمان اورژانسی شود.
- زخم معده یا روده: خونریزی از این نواحی می‌تواند ناشی از عوارض بارداری باشد.

خونریزی در دوران بارداری چند روز طول می‌کشد؟

بر جسب دلیل خونریزی مدت زمان آن می‌تواندمتغییر باشد و از یک روز ا چند هفته طول بکشد.

برای درمان خونریزی در بارداری چه باید کرد؟

بهترین درمان خونریزی در بارداری مراقبت و پیگیری وضعیت سلامت خودتان با پزشک است.

خونریزی در بارداری چگونه است؟

خونریزی در دوران بارداری به صورت‌های مختلفی ظاهر شود و هر کدام از آنها ممکن است نشانه مشکلات و عوارض متفاوتی باشد. به صورت کلی خونریزی در دوران بارداری به صورت لکه‌بینی، خونریزی خفیف متوسط یا شدید بروز می‌کند.

آیا خونریزی در دوران بارداری طبیعی است؟

همه خونریزی‌های بارداری خطرناک نیستند. در برخی موارد ممکن است خونریزی طبیعی و بدون خطر باشد. مانند خونریزی لکه‌ای، خونریزی پس از رابطه جنسی.
اما هر گونه خونریزی در بارداری باید به پزشک گزارش شود تا علت آن بررسی شود. برخی موارد خونریزی، با وجود اینکه مختصر هم باشد، می‌تواند نشانه مشکلات جدی باشد و نیاز به درمان فوری داشته باشد.

بارداری خارج از رحم چیست؟

بارداری خارج از رحم یا Ectopic Pregnancy یک وضعیت خطرناک و تهدیدکننده برای مادر است. در این نوع از بارداری جنین در خارج از محیط رحم و معمولاً در لوله رحمی، رشد می‌کند.
در بارداری طبیعی، تخمک لقاح یافته در رحم جای می‌گیرد و رشد می‌کند. اما در بارداری خارج از رحم، تخمک لقاح یافته در خارج از رحم، مثلاً در لوله رحمی، لانه‌گزینی و رشد می‌کند.

چه مشکلاتی در جفت می تواند باعث خونریزی در دوران بارداری شود؟

در چسبندگی غیرطبیعی جفت، بارداری خارج از رحم، پارگی جفت، ارتباط جنسی، جفت سرراهی می‌تواند باعث خونریزی در دوران بارداری باشد.

برای جلوگیری از خونریزی در بارداری در خانه چه کاری می‌توانم انجام دهم؟

بهتر است پس از هر معاینه، به توصیه‌های پزشک خود بسیار دقت کنید. در بیشتر موارد، آنها استراحت بیشتری را توصیه می کنند. اجتناب از انجام کارهایی مانند ورزش‌های شدید یا بلند کردن اجسام سنگین نیز می تواند کمک کننده باشد.

آیا خونریزی در دوران پایان بارداری نشانه زایمان زودرس است؟

در اواخر بارداری، خونریزی واژینال ممکن است نشانه زایمان باشد. اگر زایمان قبل از هفته 37 بارداری شروع شود، زایمان زودرس نامیده می شود. برخی از علائم زایمان زودرس شامل موارد زیر است:
- تغییر در ترشحات واژن (آبکی، مخاط مانند یا خونی می شود) یا افزایش ترشحات واژن
- فشار و درد ناحیه لگن یا پایین شکم
- کمردرد مداوم و مبهم
- گرفتگی شکم، با یا بدون اسهال
- انقباض منظم یا مکرر یا سفت شدن رحم، اغلب بدون درد
- پاره شدن غشای رحم (مایعات داخل رحم شما به بیرون میریزد)

در مورد خونریزی در دوران بارداری چه سوالاتی بهتر است از پزشک بپرسم؟

خونریزی در دوران بارداری می تواند استرس‌آور باشد. طبیعی است که سوالاتی در ذهن شما وجود دارند که هنوز بی پاسخ است. سوالاتی مانند:
- آیا لکه بینی در اواخر بارداری طبیعی است؟
- چه زمانی باید نگران خونریزی باشم؟
- چگونه بفهمم که خونریزی بیش از حد دارم؟
- جنین خوبه؟ من خوبم؟
- آیا در صورت خونریزی از رابطه جنسی خودداری کنم؟
- آیا در صورت خونریزی باید فعالیت بدنی خود را کاهش دهم؟
- چه زمانی باید به اورژانس مراجعه کنم؟

خونریزی در بارداری

خونریزی در دوران بارداری به خروج خون از واژن در هر زمان از بارداری اشاره دارد. این مشکل ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد و می‌تواند از لکه‌بینی خفیف تا خونریزی شدید متغیر باشد.

نوبــت‌دهی اینترنتی (آنلاین)

برای ثبت نوبت‌دهی اینترنتی، می‌توانید به راحتی از یکی از مسیرهای ارتباطی زیر اقدام نمائید. همکاران ما در سریع‌ترین زمان جهت هماهنگی با شما تماس خواهند گرفت.

انواع خونریزی در دوران بارداری

خونریزی در دوران بارداری می‌تواند به اشکال مختلف رخ دهد، از جمله:

  • لکه‌بینی: خونریزی خفیف واژن که معمولاً با درد همراه نیست. لکه‌بینی در اوایل بارداری، به خصوص بعد از لقاح یا در زمان عادت‌های ماهیانه از دست رفته، شایع است.
  • خونریزی خفیف: مواقعی که خونریزی واژن بیشتر از لکه‌بینی است.
  • خونریزی شدید: خونریزی شدید به خونریزی واژن به حدی که نیاز به تعویض پد بهداشتی هر یک یا دو ساعت باشد، اشاره دارد.
  • خونریزی همراه با درد: خونریزی همراه با درد شکم یا کمر. این حالت نشان‌دهنده‌ی یک مشکل جدی‌ است. بیمار در این وضعیت نیاز است سونوگرافی شکم انجام دهد.

خونریزی در ماه های اولیه بارداری

خونریزی در ماه های اول بارداری (ماه اول و دوم) نگرانی‌هایی به همراه دارد. این نوع خونریزی ممکن است ناشی از جایگزینی جنین در رحم یا تغییرات هورمونی باشد.

خونریزی در ماه دوم بارداری

با رشد جنین و در ماه دوم بارداری ممکن است خونریزی مشاهده شود. این خونریزی به دلیل رشد سریع جفت و تغییرات فیزیولوژیک بدن باشد. این نوع خونریزی معمولاً نیاز به بررسی دقیق‌تر دارد.

خونریزی در ماه سوم

خونریزی در ماه سوم بارداری می‌تواند به دلیل مشکلاتی نظیر جفت پیشین، جداشدگی جفت یا سایر مشکلات رحم باشد.

درمان خونریزی در بارداری | درمان خونریزی در دوران بارداری | کلینیک مهرسان | بهترین کلینیک سونوگرافی و رادیولوژی در تهران

دلایل خونریزی در دوران بارداری | کلینیک مهرسان – بهترین کلینیک سونوگرافی و رادیولوژی در تهران

دلایل خونریزی در دوران بارداری

برخی از خونریزی‌ها در دوران بارداری ممکن است ناشی از تغییرات طبیعی بدن باشد، مانند خونریزی ناشی از جایگزینی جنین یا افزایش خون‌رسانی به رحم و نیازی به درمان نداشته باشد. پس بهتر است در این شرایط پیش آمده کنار بیائید. ولی در برخی دیگر از موارد خونریزی می‌تواند غیر طبیعی باشد. مانند مشکلات دهانه رحم، جدا شدگی جفت. به صورت کلی برای خونریزی در دوران بارداری می‌توان به دلایل مختلفی اشاره کرد، از جمله:

  • لانه‌گزینی: زمانی که تخمک بارور به دیواره رحم می‌چسبد. این اتفاق معمولاً 10 تا 14 روز پس از لقاح رخ می‌دهد و با لکه‌بینی یا خونریزی خفیف همراه است.
  • سقط جنین: سقط جنین به از دست دادن ناخواسته جنین در 20 هفته اول بارداری اشاره دارد. خونریزی، درد شکم و کمر از علائم شایع سقط جنین هستند.
  • حاملگی خارج رحمی: حاملگی خارج رحمی زمانی رخ می‌دهد که تخمک بارور در خارج از رحم، معمولاً در لوله‌های فالوپ، لانه‌گزینی می‌کند. این یک وضعیت جدی است که نیاز به درمان فوری پزشکی دارد. برای مطالعه بیشتر در مورد بارداری خارج از رحم به این مقاله مراجعه کنید.  آنچه که در مورد بارداری یا حاملگی پوچ باید بدانید
  • جفت یبوست: جفت یبوست زمانی رخ می‌دهد که جفت به طور غیرطبیعی در رحم قرار می‌گیرد. این می‌تواند باعث خونریزی در سه ماهه سوم بارداری شود.
  • زایمان زودرس: زایمان زودرس به زایمان قبل از 37 هفته بارداری اشاره دارد. خونریزی، درد شکم و انقباضات رحمی از علائم شایع زایمان زودرس هستند.
  • زایمان سزارین: خونریزی بعد از زایمان سزارین طبیعی است.
  • آسیب دهانه رحم: آسیب دهانه رحم می‌تواند ناشی از رابطه جنسی، بی‌دقتی در معاینه لگن یا سایر اقدامات پزشکی باشد.
  • عفونت: عفونت‌های واژن یا رحم می‌توانند یکی دیگر از دلایل خونریزی در دوران بارداری باشند.
  • بیماری‌های زمینه‌ای: برخی از بیماری‌های زمینه‌ای، مانند بیماری‌ های تیروئید یا اختلالات خونی، می‌توانند از دلایل خونریزی در دوران بارداری شوند.
طرحواره پیدا نشد.

درمان خونریزی در بارداری

درمان خونریزی در بارداری به علت آن بستگی دارد. در مورد دلایل خونریزی در بارداری در بالا مطالبی ارائه شد. در برخی از موارد ممکن است درمانی برای خونریزی در بارداری نیاز نباشد و باید مادر روند طبیعی بارداری را طی کند. اما در مواردی مانند بارداری خارج از رحم یا زایمان زودرس ضروری است پزشک فورا در مورد وضعیت مادر تصمیم‌گیری کند.

پزشک شما برای بررسی وضعیت بدنی معمولا یک نوبت سونوگرافی شکم و یا سونوگرافی جنرال بارداری را تجویز می‌کند.

برای درمان خونریزی در دوران بارداری پیشنهاد می‌کنیم به موارد زیر توجه کنید:

  • استراحت و دراز کردن پاهای‌تان
  • اجتناب از رابطه جنسی
  • پرهیز از سفر
  • استراحت در تختخواب
 

خونریزی در بارداری | خونریزی در دوران بارداری | کلینیک مهرسان | بهترین کلینیک سونوگرافی و رادیولوژی در تهران

برخی از مواردی که باید فوراً به پزشک مراجعه کنید عبارتند از:

  • خونریزی شدید
  • خونریزی همراه با درد شکم یا کمر
  • خونریزی همراه با لخته‌های خونی
  • خونریزی همراه با تب یا لرز
  • خونریزی بعد از 37 هفته بارداری

 

برای مطالعه بیشتر در مورد خونریزی در دوران بارداری می‌توانید به این آدرس مراجعه نمائید: خونریزی در دوران بارداری

مطالب مرتبط

علائم کیست سینه | دلایل کیست سینه چیست؟

علائم کیست سینه | دلایل کیست سینه چیست؟

کیست سینه یکی از مشکلات بسیار شایع در بین زنان است که ممکن است باعث نگرانی و اضطراب شود. در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل به بررسی علائم کیست سینه، دلایل ایجاد آن، روش‌های تشخیص و درمان و همچنین تفاوت آن با سرطان سینه بپردازیم.

بهترین رژیم لاغری بعد از زایمان | 3 راهکار طلایی برای بازگشت به وزن قبل از بارداری

بهترین رژیم لاغری بعد از زایمان | 3 راهکار طلایی برای بازگشت به وزن قبل از بارداری

پس از بارداری، طی دوره‌ای شما باید به بدن خود اجازه بهبود بدهید و در کاهش وزن شتاب نکنید. در این مقاله شما را با بهترین رژیم لاغری بعد از زایمان آشنا خواهیم کرد. رژیم لاغری پس از زایمان باید به گونه‌ای باشد که بدون آسیب رساندن به سلامتتان، کاهش وزن را برایتان تسهیل کند. در واقع، اگر در پی لاغری پس از زایمان هستید، باید در عین حفظ هیدراسیون بدن، از غذاهای غنی از پروتئین و فیبر بهره ببرید.

علائم اولیه بارداری | 12 نشانه که احتمال بارداری شما را تائید می کند

علائم اولیه بارداری | 12 نشانه که احتمال بارداری شما را تائید می کند

نشانه‌ها و علائم اولیه بارداری قبل از انجام آزمایش با بسیاری از تغییرات هورمونی و جسمی در خانم‌ها همراه است. این علائم به طور قطع در همه خانم‎ها شایع نیست و ممکن است نشانه‌های عادت ماهانه آنها باشد. به عبارت دیگر ممکن است شما با علائمی که در ادامه ملاحظه خواهید کرد مواجه شوید، اما اینها به معنای قطعیت بارداری شما نیست و باید بدانید که مطمئن‌ترین روش برای تشخیص بارداری انجام آزمایش است.

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

سندروم داون از جمله بیماری‌های ژنتیکی و مادرزادی است که به دلیل اختلال در تقسیم کروموزوم 21 به وجود می‌آید. با انجام سونوگرافی و آزمایش خون در دوران بارداری می‌توان با احتمال زیاد تشخیص سندروم داون را پیش‌بینی کرد. توصیه می‌شود مادران در سه ماهه اول بارداری خود سونوگرافی NT را به منظور کنترل بیماری‌های جنین انجام دهند. زیرا تشخیص این گونه بیماری‌ها در دوران بارداری به والدین کمک شایانی کرده و آن‌ها را از سلامت جنین مطلع می‌کند.

سونوگرافی آنومالی جنین چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی آنومالی جنین چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی آنومالی جنین یا اصطلاحا همان سونو تشخیص ناهنجاری‌های جنین در سه ماهه دوم بارداری انجام می‌شود. این سونوگرافی یکی از مهمترین سونوگرافی‌های دوران بارداری است که در آن ناهنچاری‌ها و مشکلات آناتومی و جسمی جنین بررسی می‌شود. روش انجام آن تفاوت چندانی  با سونوگرافی معمولی دوبعدی که قبلتر انجام داده‌اید ندارد. اگر کنجکاوید که بدانید سونوگرافی آنومالی اسکن چگونه انجام می‌شود؟ یا تفسیر سونوگرافی آنومالی اسکن چگونه است؟ تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *