درمان ترک شکم در بارداری | معرفی 5 روش موثر در درمان آن

جمع‌آوری و تهیه توسط

تیم تولید محتوا کلینیک مهرسان

کلمات کلیدی

تاریخ انتشار

01/01/2024
درمان ترک شکم در بارداری | علت ترک شکم در بارداری | کلینیک رادیولوژی و سونوگرافی مهرسان

آیا دیدن ترک‌های روی شکم‌تان شما را به فکر فرو برده؟ sad icon 02 - کلینیک سونوگرافی و رادیولوژی مهرسان احتمال این‍که این اتفاق برای شما هم بیافتد آزارتان می‌دهد؟ آیا به دنبال راه حلی برای درمان ترک شکم در بارداری هستید؟ پس پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا آخر بخوانید چون راه‌حل درمان ترک شکم‌ تان و جواب بسیاری دیگر از سوال‌هایتان در این رابطه اینجاست!!!

درمان ترک شکم در بارداری | علت ترک شکم در بارداری | کلینیک رادیولوژی و سونوگرافی مهرسان

درمان ترک شکم در بارداری | کلینیک رادیولوژی و سونوگرافی مهرسان

ترک شکم یا خطوطی که در اواخر دوران بارداری بر روی شکم بانوان ظاهر می‌شود امری طبیعی است و برای حدود 90 درصد مادران اتفاق می‌افتد. این ترک‌ها به خاطر تغییرات سریع فیزیولوژی و هورمونی در بدن مادر ایجاد می‌شود. خطوط ترک شکم در اواخر دوران بارداری ظاهر می‌شوند.

ترک‌های روی شکم در دوران بارداری به رنگ‌های قرمز، صورتی و سفید است.

در برخی از مادران باردار ترک های بارداری روی سینه و ران هم به ظاهر می‌شود. گاها در اوایل ظاهر شدن این خطوط روی شکم با خارش همراه است.

همچنین در برخی دیگر از مادران ممکن است اصلا ترک‌های روی شکم به وجود نیاید. وجود این خطوط روی شکم خطری برای سلامتی مادر به وجود نمی‌آورد و تنها برای حفظ زیبایی روش‌هایی جهت پیشگیری یا درمان معرفی می‌شوند.

علت ترک شکم در بارداری

به طور کلی علت ترک شکم در بارداری، کشیدگی پوست است. به دلیل رشد سریع جنین در دوران بارداری، شکم شما به سرعت بزرگ می‌شود. این افزایش حجم، باعث کشیدگی پوست شکم می‌شود. کشیدگی‌های روی پوست شکم به صورت خطوطی باریک و بلند ظاهر می‌شوند. نام دیگر ترک شکم در دوران بارداری، استریای بارداری است.

البته علاوه بر افزایش حجم شکم، عوامل دیگری نیز می‌توانند خطر ابتلا به ترک شکم در بارداری را افزایش دهند. مثل افزایش وزن زیاد، سابقه خانوادگی، خشکی پوست و داشتن سابقه ترک شکم در دوران بلوغ.

یکی دیگر از دلایلی که می‌تواند باعث ایجاد ترک‌های شکم در دوران بارداری شود تغییراتی است که در ترشح هورمون‌های مادر به وجود می‌آید. ترشح این هورمون‌ها باعث کاهش انعطاف پوست می‌شود.

ترک‌های شکم در بارداری معمولا تا دوران بعد از زایمان هم باقی می‌ماند. خوشبختانه با گذشت زمان آثار این ترک‌ها رفته رفته کم می‌شود و بعد از مدتی خیلی کم به چشم می‌آید.

پیشگیری از ترک شکم در بارداری

اگر هنوز این عارضه برای‌تان پیش نیامده است، فرصت خوبی را به دست آورده‌اید تا برای جلوگیری از آن اقدام کنید. برای پیشگیری از ترک شکم در بارداری می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • به وزن خودتان توجه کنید. برای این کار مقدار BMI بدن‌تان را قبل از بارداری محاسبه کنید. با توجه به آن می‌توانید وضعیت کم‌وزنی و یا اضافه وزنی خود را بررسی کنید.
  • به پوست شکم‌تان توجه داشته باشید و با استفاده از مرطوب‌کننده آن را به صورت منظم مرطوب کنید.
  • از روغن‌های گیاهی و کِرِم‌های مخصوص پیشگری از ترک شکم استفاده کنید.

با رعایت این نکات می‌توانید تا حد قابل قبولی پیشگیری از ترک شکم در بارداری را بهبود بدهید.

یافتن راه حل درمان ترک شکم در بارداری | یافتن راه حل جلوگیری درمان ترک شکم در بارداری | کلینیک رادیولوژی و سونوگرافی مهرسان

یافتن راه‌حل درمان ترک شکم در بارداری | کلینیک رادیولوژی و سونوگرافی مهرسان

درمان ترک شکم در بارداری

اگر علامت‌های ترک شکم را بر روی پوست‌تان می‌بینید، می‌توانید از روش‌های زیر برای درمان و کاهش آثار آن استفاده کنید. درمان ترک شکم به معنای کمرنگ شدن و از بین بردن خطوط روی شکم است.

  • از مرطوب‌کننده‌های پوست استفاده کنید.
  • از روغن‌های گیاهی مخصوص ترک شکم و کِرِم‌های مرتبط استفاده کنید.
  • با مراجعه به پزشک از روش‌های لیزر درمانی و میکرودرم استفاده کنید.
  • لایه‌برداری: در این روش پوست مرده از روی سطح شکم برداشته می‌شود.
  • میکرودرم ابریژن: در این روش دانه‌های لایه‌بردار بر سطح پوست پاشیده شده و با استفاده از ابزار مخصوص، لایه‌های مرده از سطح پوست برداشته می‌شود.

بهترین راه درمان ترک شکم در باداری استفاده همزمان از لیزر درمانی و کِرِم ویتامین A است. البته مصرف مواد حاوی ویتامین A مانند ترتینوئین برای جنین می‌تواند مضر باشد. لذا اکیدا توصیه می‌شود این روش درمان را برای دوران بعد از زایمان در نظر داشته باشید.

انجام این راه‌حل‌ها و اقدامات شما را در داشتن پوستی لطیف در دوران بارداری کمک می‌کند. ولی ذکر این نکته ضروری است که هیچ روش قطعی برای از بین بردن این عوارض وجود ندارد. تمامی روش‌های درمانی و پیشگیری تا درصد بالایی به شما کمک می‌کنند.

درمان ترک‌های قرمز رنگ سریع‌تر از ترک‌هایی است که به رنگ سفید درآمده‌اند. پس اگر برایتان مهم است که آن‌ها را درمان کنید ضروری‌ است که سریع‌تر برای برطرف کردن آن‌ها اقدام کنید.

توصیه در مورد درمان ترک شکم در بارداری

قبل از هر اقدامی ضروری‌ست از تاثیرات و عوارض جانبی هر یک از روش‌های درمان ترک‌های روی شکم در بارداری مطلع شوید. زیرا ممکن است بر روی سلامت جنین شما و خودتان تاثیرات منفی داشته باشد. پس اکیدا توصیه می‌شود قبل از هر اقدامی با پزشک خود مشورت کنید.

عوارضی مانند کاهش تورم پاها و یا ترک های روی شکم در بارداری امری طبیعی است و تقریبا برای همه مادران باردار پیش‌ می‌آید. توصیه ما به شما این است، ضمن حفظ اعتماد به نفس به سلامتی خود و جنین‌تان فکر کنید و همواره با پزشک خود در ارتباط باشید.

اگر توصیه‌ای در جهت حفظ سلامتی و بهبود دوران بارداری دارید، می‌توانید در قسمت نظرات توصیه خود را در قالب هدیه به سایر مادران باردار ارسال نمائید.

مطالب مرتبط

علائم کیست سینه | دلایل کیست سینه چیست؟

علائم کیست سینه | دلایل کیست سینه چیست؟

کیست سینه یکی از مشکلات بسیار شایع در بین زنان است که ممکن است باعث نگرانی و اضطراب شود. در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل به بررسی علائم کیست سینه، دلایل ایجاد آن، روش‌های تشخیص و درمان و همچنین تفاوت آن با سرطان سینه بپردازیم.

بهترین رژیم لاغری بعد از زایمان | 3 راهکار طلایی برای بازگشت به وزن قبل از بارداری

بهترین رژیم لاغری بعد از زایمان | 3 راهکار طلایی برای بازگشت به وزن قبل از بارداری

پس از بارداری، طی دوره‌ای شما باید به بدن خود اجازه بهبود بدهید و در کاهش وزن شتاب نکنید. در این مقاله شما را با بهترین رژیم لاغری بعد از زایمان آشنا خواهیم کرد. رژیم لاغری پس از زایمان باید به گونه‌ای باشد که بدون آسیب رساندن به سلامتتان، کاهش وزن را برایتان تسهیل کند. در واقع، اگر در پی لاغری پس از زایمان هستید، باید در عین حفظ هیدراسیون بدن، از غذاهای غنی از پروتئین و فیبر بهره ببرید.

خونریزی در بارداری چه خطراتی دارد؟ | درمان خونریزی در دوران بارداری چیست؟

خونریزی در بارداری چه خطراتی دارد؟ | درمان خونریزی در دوران بارداری چیست؟

یکی از مسائلی که بسیاری از مادران در دوران بارداری با آن مواجه می‌شوند، خونریزی در بارداری است. بروز هرگونه تغییرات غیرطبیعی می‌تواند باعث نگرانی می‌شود. خونریزی در دوران بارداری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و با درجه‌های مختلفی بروز کند. اگر به دنبال دلایل، علائم و درمان خونریزی در بارداری هستید پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا آخر مطالعه کنید.

علائم اولیه بارداری | 12 نشانه که احتمال بارداری شما را تائید می کند

علائم اولیه بارداری | 12 نشانه که احتمال بارداری شما را تائید می کند

نشانه‌ها و علائم اولیه بارداری قبل از انجام آزمایش با بسیاری از تغییرات هورمونی و جسمی در خانم‌ها همراه است. این علائم به طور قطع در همه خانم‎ها شایع نیست و ممکن است نشانه‌های عادت ماهانه آنها باشد. به عبارت دیگر ممکن است شما با علائمی که در ادامه ملاحظه خواهید کرد مواجه شوید، اما اینها به معنای قطعیت بارداری شما نیست و باید بدانید که مطمئن‌ترین روش برای تشخیص بارداری انجام آزمایش است.

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

تشخیص سندرم داون در سونوگرافی | 3 روش تشخیص سندروم داون در دوران بارداری

سندروم داون از جمله بیماری‌های ژنتیکی و مادرزادی است که به دلیل اختلال در تقسیم کروموزوم 21 به وجود می‌آید. با انجام سونوگرافی و آزمایش خون در دوران بارداری می‌توان با احتمال زیاد تشخیص سندروم داون را پیش‌بینی کرد. توصیه می‌شود مادران در سه ماهه اول بارداری خود سونوگرافی NT را به منظور کنترل بیماری‌های جنین انجام دهند. زیرا تشخیص این گونه بیماری‌ها در دوران بارداری به والدین کمک شایانی کرده و آن‌ها را از سلامت جنین مطلع می‌کند.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *